[]

acil felcli hasta

cumartesi aksamuzeri anneannemin tansiyonu ciktigi icin en yakin hastahanenin aciline gittik.(normalde tansiyon hastasi degil.) acilde tansiyonu dusurup eve gonderdiler.
Evde de hemen uyudu sabah sekiz gibi uyanmis biraz su icmek istemis biz oksuruk ve ogurtu seslerine uyandik. Suyu yutamamis, konusmalarida peltekdi. Hemrn ambulas cagirdik. Yine en yakin hastahanenin yolunu tuttuk. Acildeki doktor beyin kanamasi suphesiyle daha buyuk bir hastahaneye sevk etti.
Orada aksam uzeri saat altiya kadar acilde turulduktan sonra noroloji doktorunun onayiyla yogun bakima alindi. Bugun saat birde hrm ziyarete hemde doktora durumunu ogrenmeye gittigimizde, birseyi yok onun yarin taburcu edecegim dedi.
Dune gore biraz daha iyi ama hala yutkunamiyor, zor konusuyor, yuzu uyusuk sag elinde uc parmak uyusuk ve en onemlisi hala tansiyonunu dusurenediler.
Biz hastahaneden cikmasin istiyoruz, yogun bakimda bile dusmeyen tansiyonla eve gondercek doktor. Ne yapabiliriz veya baska hastahaneye sevk alabilir miyiz neler yapabiliriz. Yogun bakimdan cikan hasta direkt taburcu edilir mi en azindan bir iki gunde olsa normal serviste yatmasi gerekmiyor mu?
Not bt temiz.

 
Benim rahmetli babaannem yüksek tansiyon sebebiyle beyin kanaması geçirmişti ve sonrasında felç kalmıştı. Çocuktum, çok hatırlamıyorum ama bir iki gün sonra eve geldiğini hatırlıyorum. Felç olduğu kesinleşmişse yapacak pek bir şey yok. Bu dönemler çok önemli. Mutlaka fizik tedaviye zorlayın. Tansiyon için de olmazsa özel hastaneye gidin.


  • dissendium  (01.08.16 22:54:44) 
Çıkartmayın hastayı. Bundan 3 ay önce dedem bir gece yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdi. Durduk yere oldu 11 gibi yatağa yattı ve su içmeye kalkcağı zaman kalkamadı sol tarafına komple felç geldi. Acil numune hastanesine götürdük beyin kanaması dediler ve orada yer olmadığını özel bir polikliniğin yoğun bakımına gitmesi gerektiğini söylediler. Sanatoryum tıp merkezine gittik yoğun bakımda 3 gün kaldı burnundan besleniyordu. O hastanede nöroloji bölümünün olmadığını öğrendik ve torpil ile ibni sina beyin cerrahi yoğun bakımına aldırdık.

Burada 1 hafta yattıktan sonra hala burnundan beslenirken doktorlar çıkarın diye tutturdu yok burda biz bir müdahele yapmıyoruz sadece bakımını yapıyoruz. Nöroloji bölümü görmeli falan. E sevket o zaman? Orda da yer yok falan dediler. Biz kabul etmedik taburcuyu. Hasta burnundan beslenirken çıkarmam dedi babam ve doktorlar enfeksiyon kapar burda falan demeye başladı . Bu konuda haklılar fakat burnundan beslenen sol tarafı felç bir hastayı hiç bir şeyi yokmuş gibi alın götürün demek mallıktır. Neyse 3 hafta boyunca biz kabul etmedik hastayı ve her gün gittik oraya en sonunda ağızdan beslenmeye başlayınca çıkarttık hastayı daha sonra oradaki ilaçlardan böbrekler cartladı 3 hafta nefroloji bölümünde yattı. Sonra incek fizyoterapi merkezi falan derken şimdi eve getirdik en sonunda. Sol tarafı hala tutmuyor hissiyat var kuvvet sıfır. Ama konuşması yemesi falan çok normal eskisi gibi.
  • gozu acik sevisen yahudi  (01.08.16 22:55:56) 
dedem bryin kanamasi gecirdigi zaman 19 gun kalmisti hastahanede. (Devlet hastahanesi)
Anneannemin durumu sizin bahsettiginizdrn iyi dun corba icirmisler, sorun yogun bakimda onca ilacla 17.18 olan tansiyonu ben evde nasil dusurecegim.

  • kuzey li  (01.08.16 23:12:33) 
yalnız yoğun bakımdan direkt eve taburculuk yapılmaz. yasak yani, servise alınır 1-2 gün ondan sonra eve gönderilir. yoğun bakımdan eve gönderilme diye bir şey yok yani. taburculuktan kastı servise göndermek olmasın belki siz yanlış anlamışsınızdır?

çorba falan içebiliyor peltek de olsa konuşabiliyorsa yoğun bakımda durmasına gerek olmaz tansiyonu serviste de düşürülebilir.
  • nolmus yani  (02.08.16 09:02:59) 
Hocam sabah hastahaneye gidrken aradilar taburcu etmis doktor bayagi taburcu servis mervis degil. Yakindaki baska hastahaneye goturmeyi planliyoruz.


  • kuzey li  (02.08.16 09:58:20) 
112 arayın yeniden ambulans ile sevk isteyin yüksek tansiyona bağlı bir şekilde. Bu kadar salak bir sistem olamaz mk.


  • gozu acik sevisen yahudi  (02.08.16 10:05:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.