[]

moderasyon

Sacmaliyor ha. Kim sildi benim cevabimi?




 
ben sildim aslanım, hayırdır?


  • bobinhoo  (01.08.16 17:26:21) 
ilk defa cevabım silindi 99 dan beri sözlükte yazarım . kısmet bugüneymiş .


  • devilone  (01.08.16 17:44:09) 
O sirada vaktim yoktu oyle yazdim gectim. Duyuru sahibi insan gibi sorsa neden vs gibi aciklardim pc basina gecince ama babam da oyle dedi aq temali bir cevap yazdi. Zaten hicbir sey yazma demem de cevap olarak puanin dusuk bu puanla bir sey yazmaman senin icin daha iyi olur demeye geliyor. Ben tatmin olamadim yani.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.08.16 18:20:53) 
Teşekkür gerçekten tartışılan bir şey. Bu bizim bir kararımız değil, delicesine "Teşekkür etmiş, kill him!" diye dolanmıyoruz. compumaster'Duyuru ve cevap kaldırılma sebepleri'ne "Sorunun cevabı olmayan ve "teşekkür ederim" gibi alakasız cevapların tamamı" diye bir madde belirtmiş; ispiyonlandıkça ve denk geldikçe siliyoruz. Bu da uzun süre tartışılmış ve bir yere bağlanmamış bir şey; tahminimiz compumaster'ın burayı oluştururken Quora, Yahoo Answers ayarında sadece cevaplardan oluşan, kişisel konuşmaların dönmediği, sosyalleşme ortamından uzak kullanıldığı bir yer olarak kurgulaması.

Bu arada, üst örnekte soruyu ve cevabı komple okumadım ama teşekkür yanında cevaba katkı yapıcı bir şey bildirirsen, teşekkür cevap kategorisine girer ve silinmez. Örneğin, bir film sorduğunda ve bir milyon cevap geldiğinde ve sadece X kişisi bildiğinde, en son olarak "Dediğim film X'in dediği filmdi, teşekkür ederim" dersen cevap silinmez. Çünkü senin teşekkürünün yanına yazdıkların cevabın bir parçası haline gelir. Benzer olarak "Çevre kirlililği hakkında ne düşünüyorsunuz" sorularına görüş aldıktan sonra "Teşekkürler fikirleriniz için. Benim görüşüm de şöyle şöyle" diye anlattığında yine kendi soruna cevapla katkı yapmış olduğun için teşekkür olarak silinmez.
  • aychovsky  (01.08.16 18:24:25 ~ 18:28:17) 
E, fotoğraf çekinceye kadar ispiyonlasana dostum! Gözden kaçmış işte. İspiyonlansa tak diye silinir. Arama fasilitesi de resmi verilen duyuruları arayacak kadar iyi çalışmıyor. Örneğin, şu an aradım ama bir milyon tane apayrı sonuç geldi. Müzik kategorisinde ilk sayfada değil, kimbilir hangisi sayfada.

Seninkinde cevaba katkı yok ki. Dediğini değerlendireceğim, nokta atışı "Şu film" anlamına ya da bir yorum sorusunda "Benim görüşüm bu yönde" demiyor. Yani teşekkür edip tüm yazanlara tek tek cevap verdiğinde, eğer senin soruna cevap içermiyorsa siliniyor. Önemli olan kendi soruna cevap içermesi. Birine katılman değil.

Edit: Müzik kategorisinin 3. sayfasında buldum.
  • aychovsky  (01.08.16 18:34:04 ~ 18:36:12) 
Örneklerle açıklayayım.

Soru: İki kişinin boks yaptığı film hangisi?
X'in cevabı: Çiçek Abbas
Y'nin cevabı: Geleceğe Dönüş
Z'nin cevabı: Rocky
Senin cevabın: Teşekkürler, doğru cevap Z'ninki çıktı.

Böylece, doğru cevabın hangisi olduğunu belirterek kendi soruna cevap vermiş oluyorsun. Önemli olan duyurusu açılmış sorunun cevabının olması, yani "Şu film hangisi" sorusu, senin cevabın da diyor ki "Bu film, Z'nin dediği film". Kendine cevap veriyorsun yani. Bu, bilgi soruları için geçerli. Yorum örneğine bakalım.

Soru: Küresel ısınma hakkında ne düşünüyorsunuz?
X'in cevabı: Bence balon.
Y'nn cevabı: Hepimizi öldürecek.
Z'nin cevabı: Önlem almalıyız.
Senin cevabın: Herkese teşekkürler. Benim görüşüme göre küresel ısınma ciddi bir sorundur.

Böylece sen de "Ne düşünüyorsunuz" sorusuna kendi cevabını vermiş oluyorsun.

Yanlış örneğe geçelim.

Soru: Sırtım ağrıyor, doktora gideyim mi?
X'in cevabı: Gitme.
Y'nin cevabı: git
Z'nin cevabı: Kulunçların ağrıyorsa git, yoksa gitme.
Senin cevabın: Teşekkürler, galiba gideceğim.

Burada "Doktora gideyim mi"ye cevap yok, gelen cevaplara göre senin kararın var. Orijinal soruya cevap değil bu. Şu şekilde olsa silinmez:
Senin cevabın: Teşekkür ederim. Ben de araştırdım ve omurga ağrırsa ciddi bir sorun olduğunu öğrendim. Benim omurgam ağrımıyor, o zaman gitmeyeceğim.

Bu sefer de kendi soruna kendi araştırmanı ekleyerek cevap vermiş oluyorsun. Bu da silinmez.

Edit: Kuralın saçmalığını biz de çok tartışıyoruz. Kural kalktığı gün seve seve dokunmayız, biz de bayram ederiz ama ispiyonlamayacaksanız da "Benimki silindi, onunki silinmedi" demeyin. Hatta, daha da yapıcı olmak isterseniz compumaster'a kuralı şikayet edin topluca ve kaldırsın ya da nedenini açıklasın.
  • aychovsky  (01.08.16 18:45:33 ~ 18:54:17) 
@aychovsky

verdiğin ilk örnek yanlış olmuyor mu? o durumda doğru cevaba tik atılması lazım, ayrıca bir belirtmeye gerek yok ki.
  • devilred  (01.08.16 18:47:48) 
Normalde tik o işe yarıyor ama kullanıcılra sadece doğru cevabı tiklemiyor. Teşekkür anlamında hepsini tikleyip bu şekilde doğru olduğunu da belirtebiliyor. O yüzden de kararla 7-8 aydır bu şekilde kabul ediyoruz. O durumda tikleri kaldırma isyana neden oluyor, bu yüzden bu şekilde söylemeyi de kabul etmeye başladık. Tik kaldırma ve ekleme işlemi teoride mümkün, pratikte yasak.


  • aychovsky  (01.08.16 18:54:02 ~ 18:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.