[]

hukuk / kiracı çıkartma / süreç

Merhaba,
uzun süredir kirasını ödemeyen kiracı ile yoğun çabalardan sonra terk taahhütnamesi aldık (kendisi ve eşi noterden çıkarttı) merak ettiğim şu, süresi dolduğunda kiracı hala işgale devam ederse, evi boşaltmazsa yapılması gereken işlemler süreç ve süre tahmini ne olur? bilginiz var mı?



 
terk taahhütnamesi dediğiniz tahliye taahhüdü olmalı. bu belgeyi icraya koyarak tahliye emri göndereceksiniz, itiraz-dava veya tahliye olmazsa icradan tahliyeye gideceksiniz.


  • pomolilik  (01.08.16 09:09:07) 
merhaba,
cevap için teşekkürler. haklısınız tahliye taahhüdü.
doğru mu anladım acaba, süre dolduğunda bu belgeyi icraya koyunca kiracıya "tahliye et" gibi bir kağıt gidecek. sonra karşı taraf itiraz eden dava açmazsa kapısına polis gidip zorla çıkartacak.
zahmet olmazsa bir sorum daha olacak. bu durumda ben tahliye taahhüdünü icraya koyduğumda tahliye emre sanırım 1 haftada falan kendisine ulaşır (yanlışsam düzeltin lütfen) bu durumda tahliye için ne kadar süre veriyor kanunlar? yani 1 ay içinde boşalt 3 ayda çık gibi bir süre mi? ve her şeyin sonunda icradan tahliyeye gidersek bu süre için bir fikriniz var mı?
tekrar teşekkürler yanıtınız için
  • kisa  (01.08.16 09:19:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.