[]

Microsoft'un yapay zekası nasıl seksist ve ırkçı söylemlerde bulunabilir?

Bu yapay zeka Twitter'da bir takım söylemler yüzünden kapatılmış, bakıma alınmış. Bu yapay zekanın beslendiği kaynaklar nasıl insanlar olabiliyor? Yani bana bir soru sorsa ben cevaba X desem, sen de Y desen hang, cevabı kendine doğru olarak alıyor?
Nasıl bir mekanizması var bu zekaların, çok ilginç.

Buraya haberi ekliyorum:

sosyalmedya.co

 
Yani internetten besleniyor, ve internette en çok ne söyleniyorsa onu mu doğru kabul ediyor? Yoksa herhangi bir şey söylüyor o an ?


  • damba  (01.08.16 00:22:51) 
En çok ne söylenirse çok basite kaçıyor ama yine de onun gibi. Şey gibi düşün sürekli babasının küfür ettiğini duyan bir çocuğun da küfürbaz olması gibi. Bu da internette en çok kendine ne yöneltilirse onu taklit ediyor.


  • Haldamir  (01.08.16 00:54:19) 
senin cok terbiyeli yetistirdigin cocuguna mahallede arkadaslarinin küfür ögretmesi gibi.

Teknik tarafindan bakildiginda ögrenme süreci bir cesit "Fuzzy Logic", tabi bunu basarmak icin de bircok farkli algoritma var. Zaten böyle birseye girismelerinin sebebi de algoritmalarini test etmek. "Fuzzy Logic" de bir seye X dersen o konu hakkinda bilgisayarin düsündügü X olacak denemez, ama X kafasinda yer etti ve X olma ihtimali artti demek olur. kendi kurdugu mantikta X olmayacagini ispatlarsa sen ne dersen de dedigini kabul etmez. ama senin dedigin X baska kaynaklardan direk ya da dolayli yoldan teyit edilebiliyorsa güclü bir sekilde dedigine inanir.
  • emrahday  (01.08.16 10:36:28) 
bana bir şey bırakmamışsınız, her şeyi anlatmışsınız :(((

yukarıdaki arkadaşlar haklı.
  • hayirsiz  (01.08.16 10:40:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.