[]

Müzik dinlemek beyni yorar mı?

Bayadır müzik dinlemiyordum geçenlerde 1-2 saate yakın müzik dinledim ondan sonraki 2 gün boyunca zihnimi toparlayamadım bir türlü ders çalışamadım odaklanamadım. Acaba müzikten mi oldu yoksa bana mı öyle geldi sizde bu durumu yaşadınız mı? Dinlediğim müzikler kötü müzikler değil klasik müzik, film müzikleri falan.




 
Ben de aynen senin gibiyim, müzik sevilmez mi ama evet beni yoruyor. Müzik dinlediğimde kafam dağılıyor.


  • arph  (31.07.16 21:56:35) 
ilginç ama ben de çok yoruluyorum. kafamın içinde sürekli biri konuşuyomuş gibi yoruyor inan.


  • ruh i tibbiye  (31.07.16 22:02:12) 
sekil-zemin iliskisi diye bir sey vardi gestalt a bagliydi sanirim.

misaal klasik muzik dinliyorsun, söz yok ve bir yandan ders calisiyosun. eger bir muzik ogrencisi veya mezunuysan, parcanin armonisine, tonuna, vs bisuru seyine kafan gidebiliyor ve fazladan yorabiliyor seni. yani burda sekil muzik oldu, zemin ders oldu. oysa seklin ders olmasi gerekiyordu.

ayni sekilde sen de belki sozlere cok odaklanip kafani zorladin veya o sarkilar senin belli donemlerini hatirlatip yordu.

eger bunla alakali degilse, nickinizden tahminle az uykunun da konsatrasyon problemi yarattigini dusunebiliriz.
  • la traviata  (31.07.16 22:13:50) 
@la traviata ders çalışırken hiçbir şekilde müzik dinlemiyorum. Uyku saatlerim her zaman düzensizdir belki ondandır diycem ama sanmam. Şarkılar duygu durumumu çok etkileyip beynimi olumsuz etkiliyor olabilir.


  • uyusam iyi olur  (31.07.16 22:25:12) 
Hangi tür müzikleri dinliyorsun? O da önemli.


  • Erensq06  (31.07.16 22:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.