[]

Buradaki Okulların Yurtdışında Denkliği?

Bunu nasıl araştırabiliriz? Bir AB ülkesine göç ettiğimde orada sıfır olarak kabul edilmek istemem.

not: Yökün Denklik sayfası yurtdışı okullanırının buradaki denkliğine yönelik anladığıma göre. En kötüsü yarın TÖKü arayıp soracağım.


 
böyle bir şey yok ki.

almanya ve avusturya için konuşuyorum. türkiyeden hiç bir okulun birebir denkliği yok.

ki buna gerekte yok zaten.

bu bahsettiğim ülkelerde birebir denklik vermezler. yani tr de bitirdim, hop avusturyada mühendislik diplomam var olayı yok yani.

ama dediğim gibi gerekte yok buna. zaten sizi işe alan şirket değerlendirecek durumu, işe alırsa tr de bir yerden mezun olmanız yeterli.

bunun dışında master için başvuru yaptığınız üniversite size alttan ders verecek gerekiyorsa. bu kadar basit.

denklik isterseniz ama bu ülkelerde denkliğe başvuruyorsunuz. değerlendiriliyor, genelde üniversitelere yönlendirecekler yine . burada sizi sınav yapabilirler. bunlar yanında zaten dil de isterler denklik verecekleri adamdan.
  • kurnaz  (31.07.16 18:42:58 ~ 18:44:11) 
bologna okulları var. bu avrupada üniversiteler arası aynı standartta eğitim verme üzerine kurulu bir süreç. bu süreçten geçen okullarda eğitim aldıysanız işiniz daha kolay avrupada. denklik gibi olmasa da.


  • brakgn  (31.07.16 19:28:33) 
Kurnaz +1
Denklik ihtiyaciniz yok. Yurtdisindan basvurup ise alinan insanlar denklik fln yaptirmiyor orada da universite mezunusunuz meslek sahibisiniz. Sirketin turkiyeden bir universiteden mezun birini ise alip almamasi kendi tercihi. Tabii ki saglik alanlari ve savcilik/hakimlik ayri.

  • kassiopeia  (31.07.16 19:53:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.