[]

ambulans mı? tsm mi? acil mi? yeni mezun doktora tavsiyeler

atama zamanı yaklaşıyor ne seçeceğime, nereyi seçeceğime tam anlamıyla karar veremedim. istanbul'da bir fakülteden mezunum ailem farklı bir şehirde, ilk tercihimi istanbulda ambulans yazmak yönünde yapacağım sanırım. yine de bir sonraki tusa daha iyi çalışabileceğim daha iyi bir seçenek varsa söylerseniz sevinirim. bir yol gösterin şu kardeşinize. tusa çalışma şartlarım daha iyi olsun istiyorum. doğuya gitmek gibi bir isteğim yok ama şartlar ne gösterir bilinmez.




 
Acil doktoru arkadasm diyor ki yukardaki yorum +1


  • fbeyza  (31.07.16 00:44:53) 
6 sene doktorluk okuyup nasıl oluyor da hala karar veremiyorsunuz, nasıl bir olay bu arkadaş. kimler doktor olarak geziyor bu ülkede. doktorluk öylesine yapılan birşey mi ? doktorluğu yazan insan daha 1.sınıfta hangi bölümistediğini bilen bir insan olmalı ya yanlış mı düşünüyorum. mühendislik okuyup satınalma'da çalışmak gibi birşey değil ki bu.

sırf yazmış olmak için mi yazdınız siz bu doktorluğu arkadaş. 4 sene göz bölümü isteyip, son senede genel cerrahiye mi dönmek gibi saçmalığın daniskası. sinir oldum okuyunca.
  • hakim oynayin dedi  (31.07.16 01:19:04) 
komuta kontrol merkezleri çok rahattır. şahsen 20 yıllık doktorlar varken yeni mezun adamın komuta kontrol merkezine atanmasına karşıyım. tsm'ler fena değildir; çalışılır. istanbul ambulans yoğun olur. acil gibi yormaz ama uykusuz kalırsın; uykusuz kalırsan ertesi gün ders çalışamazsın. il merkezi aciliyle ilce merkezi acilini onume koysalar il merkezi acili derim. hem imkanları bol hem danisabilecegin birileri olur. 3 aylik tecrube bile cok sey farkettiriyor. elinin altinda universitede hersey varken, ilcede rontgenimiz bozuk denildiginde mal gibi kaliyorsun. ama iki turlu de acilde calisirken tus calismak zor. ilce acilleri cehennemle cehennemden hallice arasındadır. yazacagin yerleri iyice arastir, telefonla konuş, kac hasta geliyor, kac nobet tutuluyor gibi seyleri ogren; ondan sonra tercih yap. istifa etmek istersen ohal durumundan dolayı o işler sıkıntılı.

@hakim oynayın dedi arkadasin sorduguyla senin dusundugun sey farklı. kaldi ki bir bransin stajini gorunce, oradaki hastalari ve calisma kosullarini gordukce istegini degistirmesi normal ve olasi.
  • montauq  (31.07.16 01:53:59) 
Asistanlar TSM'nin TUS çalışmak için daha iyi olduğunu söylüyor. Daha az yorucu, yıpratıcı, işe göre maaş olarak tatmin ediciymiş.

@hakim oynayin dedi, yeni mezun olmuş biri. Okul bittikten sonra mecburi hizmet ataması için soruyor. Bu bahsettiği yerlerde maaş, nöbet, iş yoğunluğu, iş yükü, hasta sayısı olarak farklı yerler.

@bass solo da istediği bölüme girebilmek için rahat bir yere atanıp TUS çalışmak istiyor. Bu yerlerde çalışanlardan, bilenlerden tavsiye istiyor.
  • premium hayat yan gel yat  (31.07.16 01:58:47) 
ambulanslarda 7-8 gün 24 saatlik nöbet oluyormuş ardından kalan günlerinde boşmuşsun.

@hakim sorduğum şey çok farklı. ama anladığın şeye de bir cevap vereyim.
tusun nasıl bir süreç olduğundan haberin var mı bilmiyorum. yoksa da bir öğren. ileride sunacağı imkanları, kariyerinde ilerlemenin ne kadar mümkün olabileceği, nöbeti, huzuru, hastası, şehri, parası gibi çokça değişkenin gösterdiği bölümlerin en uygununu kendine göre ve alacağın puana göre seçmek çok da kolay olmasa gerek. manavdan karpuz seçip 3 günde tüketmiyoruz burada. bundan sonraki hayatımızı etkileyecek bir seçim yapıyoruz. çoğu yeni mezun insanın kafasında da birkaç bölüm halihazırda var ama yanında soru işaretleriyle birlikte.
  • bass solo take one  (31.07.16 03:03:02) 
Ben de hep TSM daha rahat diye duydum şimdiye kadar.

@hakim oynayin dedi Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım pls. Adam mecburi hizmete gidecek, dediğin gibi istediği branşı seçebilmesi için oturup ders çalışması lazım. Hangisinde rahat eder onu soruyor. Şimdi gelip ona da laf edersin 6 sene yatmak için mi okuyor falan diye. Hadi diyelim ki asistanlık için branş seçiyor, stajı alınca fikrinin değişmesi gayet doğal. Hayat boyu yapacağı branşı seçerken dış kapının mandalının fikirleri kimsenin umurunda olmaz.
  • Lim5  (31.07.16 03:27:03 ~ 03:28:06) 
@hakim oynayın dedi arkadaşlara katılıyorum.

soru ile ilgili ayrıntılı fikrim yok ama tsm daha mantikli her zaman için, tus çalışmak istiyorsan. Hele ohal sebebi ile istifa edemeyeceginizi de düşünürseniz mantıklı ve iyi düşünerek tercih yapılmalı.
  • niedy  (31.07.16 11:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.