[]

isveç-norveç ingilizce eğitimi

arkadaşlar bu nasıl bir sistemki 15-16 yaşındaki çocuklara erkek-kadın eşitliği ile ilgili essay yazdırtabiliyor. Bu seviyeye gelmek için öğrencileri kaç yaşında nasıl bir eğitime başlatıyorlar? var mı oralarla ilgisi olan ya da yabancı dil eğitim sistemlerini nereden araştırabilirim?




 
  • dissendium  (30.07.16 22:23:27) 
Iskandinav ulkelerinin kulturu ingilizceye cok bağlı, tvlerinde genelde yabancı diziler ingilizce dublajla veriliyor diye okumuştum. O yuzden ingilizce bilgileri baya iyi. Bi de dil aileleri de ortak onun da etkisi vardır


  • nundu  (30.07.16 22:27:55) 
iskandinav dilleri ingilizce ile büyük benzerlik gösterir. konum itibariyle yüzyıllardır sürekli etkileşim halinde (ticari, siyasi vb. pek çok konuda) bu insanlar. tabii dilleri de bu durumdan etkilenmiş.

bir süredir isveççe öğreniyorum ve şunu gördüm ki ingilizlerle pek çok ortak kelimeye sahip bu adamlar. cümle yapıları da çok benziyor. telaffuzlar farklı ama genel olarak ingilizceyi çok iyi bilen biri bu dilde çok kolay ilerliyor.

bu konuda yakın bir zamanda çok şahane bir makale okumuştum ama şu an bulamıyorum, bulursam eklerim.

google'a "why scandinavians are so good at english" diye yazıp aratırsan dünyada pek çok kişinin bunu tartıştığını görürsün. yalnızca biz gıpta etmiyoruz yani onlara, adamlar tüm dünyanın dilinde.
  • köstebek kurabiye  (30.07.16 22:40:36 ~ 31.07.16 00:35:06) 
nundu genel olarak bahsetmiş. ben İsveçli arkadaşıma sebebini sorduğumda şakayla karışık "dünyada en çok amerikanize olmuş 2 ülke var, birincisi isveç ikincisi amerika" demişti. televizyon, internet, müzik, film, radyo, gazete vs vs inanılmaz bir ingilizce ve amerikan kültürü bombardımanı altındalar. zaten çok fazla ortak kelime var, hiç bilmediğin bir metinde sadece ingilizceye benzer kelimeleri seçerek aşağı yukarı metnin neyle ilgili olduğunu anlayabiliyorsun. dolayısıyla onlar için öğrenmek bir nebze daha kolay. arkadaşım okuldaki eğitimin çok iyi olmasıyla ilgili hiçbir şey söylemedi, sanırım esas sebep okuldaki eğitimin ekstrem derecede iyi olmasından ziyade bu kültür bombardımanı.


  • ambrosia  (30.07.16 22:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.