[]

italya'da öğrenci olarak araba almak

merhabalar. italya'ya okumaya gitsek -dolayısıyla oturma iznimiz olsa- oradan ikinci el ya da sıfır araç alıp türk ehliyetimizle kullabiliyor muyuz?

italyan ehliyeti almamız mı gerekir, aracın kesinlikle sıfır olması mı gerekir, ne yaparsak yapalım olmaz mı, nedir?

eğer oluyorsa kaskosu, sigortası, vergisi, 5-6 yaşında bir araç senelik ne kadara mal olur? sanırım araç eskidikçe masrafı artıyormuş çevreyi koruma amaçlı, sıfır olsa ne olur?

tecrübe edenlerin ve/ya bilgi sahibi olanların yardımlarını rica etmekteyim. teşekkürler

 
Diger sorularin cevaplarini bilmiyorum ama ehliyet konusu biraz karisik.

Bazi ulkeler bizim yeni tip ehliyetleri kabul ediyor ve degistiriyor sinava falan girmeden. Bazilari 2012'den sonra alinan ehliyetleri degistiriyor. Polonya'da arkadasim 2012 oncesi ehliyetini degistirdi, baska bir arkadas yine Polonya'da degistirmek istediginde 2012 oncesi olmaz dediler. En dogru cevabi ulkenin dis isleri bakanligindan alirsin. Muhtelemen yabancilar icin yasam rehberi falan vardir. Mesela Cek Cumhuriyeti'nde konvansiyona uygun olmayan (bizim eski tip ehliyetler gibi) ehliyetleri degistirmiyorlar asla.

Islem de soyle oluyor. Eger degistirmeyi kabul ederlerse belli bir ucret karsiliginda senden Turkiye ehliyetini alip, Italya ehliyeti veriyorlar. Degistirmezlerse en basindan tum ehliyet alma prosedurlerini isliyorsun.

Italya'da son zamanlarda tecrube eden biri cikmazsa diye genel bilgi amacli yazdim. Bizim yeni tip ehliyetler cok yeni oldugu icin, onceden degistirmiyorlarsa bile artik degistiriyor olabilirler.
  • evrim halkasi  (30.07.16 19:54:49) 
öğrenci iken araç alabilirsin. ehliyetin italyan ehliyeti olmalı. türk ehliyetini 200 euroya italyana cevirtebilirsin.

araç satın almak için oturma izni yanında ikametin (residenza) ve italyan kimlik kartın (carta d identita) olmali. bu bürokratik dokümanları çıkarabilmek için adına düzenlenmiş resmi kira kontratı olmalı.

arabalar ucuz fakat senelik sigortalar 2000 2500 euro civarında. 14 puandan başlıyorsun ve her sene 1 puan düşüyorsun hiç kaza yapmazsan. senelik 400 euroya kadar düşüyor seneler içinde bu masraf.

araç kullanmak çok rahat, herkes kurallara uyuyor (kuzey italya icin konusuyirum)
  • no christ requires  (30.07.16 20:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.