[]

Cemaat ile AKP'nin arası neden bozuldu?

Kavga ilk olarak MİT krizi ile başladı. (bizim bildiğimiz)

40 yıldır sabırla, gizlilikle büyüyen bu örgüt, akp ile önü daha da açılmışken neden bu ortaklığı bozdu?

Tayyip'in suyuna giderek iyice yerleşebilir, çok daha güçlü bir şekilde gelebilirdi. Ordu, emniyet, mit, eğitim, vs. Hepsine girmişsin.

Tayyip ile aranı iyi tutup bir 3 yıl daha pusuda beklesen istediklerini yapabilecek duruma geleceksin zaten. Neden acele etti?

Bunun mutlaka bir sebebi olmalı 40 yıl sabreden adamlar neden 3-5 yıl daha bekleyemedi?

Sizce?

 
Bana kurt sorunuyla ilgiliymis gibi geliyor. Akp acilimin kendisine ciddi oy getirecegini, baskanligin kapisini acacagini fark etti. Bu oyu almak icin verdigi tavizler icinde doguda cemaatin temizlenmesi de vardi. Cemaatij kendisine oy olarak pek de faydasi olmadigini gormustu, buyuk ihtimal her konuda da anlasamiyorlar ve tam bir biat goremiyorlardi. O yuzden bu tavizi vermekte beis gormedi. Ama bunun sonu pis bitti. Cemaat ne kadar tehlikeli olabileceginin sinyallerini verdi ve savas basladi.


  • red g  (30.07.16 15:45:19) 
akp cemaate mecbur kaldı diye bir yazı okumuştum ve mantıklı da geldi açıkçası. yani sağlıklı bir araları zaten yoktu aslında. çünkü akp tek başına iktidara geldiğinde yer yerinden oynamıştı, şeriat mı geliyor vs. diye.. hatta erbakan'ın erdoğana karşı çıkması, muhalefet etmesi de bu yüzden miydi diye sorası geliyor insanın. yoksa erdoğan'ın hocası konumundaki bir adam neden öğrencisinin başarısını kabullenip arkasında olmasın? 28 şubat sürecinde "beceremediniz bırakın" diyen bir adamla işbirliği yapması erbakan'a feci şekilde koymuş olmalı. ancak rte'nin erbakan'a rağmen cemaatle takılması ne kadar yalnız bırakıldığının bir göstergesiydi bence. belki de erbakan'dan daha zekiydi rte ve en başında gayet güzel bir satranç hamlesi yaptı. hatta belki sol kesimle danışıklı dövüş bile yapılmış olabilir, sırf feto tehlikesinin farkında oldukları için.. ama 14 yıllık süreçte o kadar olay oldu ki ergenekon mu dersin, balyoz mu dersin bir sürü önemli olay. o yüzden hangisi doğru, hangisi oyun, hangisi hamle ayırt edemiyorsun. oyun diyip hafife almak da istemiyorum, zira intihar edenler oldu, hapis yatıp şerefsizlikle suçlananlar oldu. -ki eğer o insanlar, tüm bunları göze alıp, türkiye cumhuriyetine boynum kıldan incedir diyerek bu yola girmişlerse asıl kahraman onlardır diyebilirim-

bence erdoğan ya da onu oraya getiren -derin devlet- zaten tehlikenin farkındaydı ve bir süre rol yaptılar. çünkü ne kadar tek başınıza iktidara gelseniz de mevcut konumda önemli yerleri ele geçirmiş olan bazı kesimlerde bulunan insanlara ihtiyacınız olabilir.
feto ya da onu kullananlar, amaçlarının farkedilmediğini sandılar, ama en başında türk milliyetçiliğini, dirayetini, aklını biraz hafife almış olmalılar ki hayatlarının hatasını yapmaya mecbur kaldılar.

ya da her şey bizim çıplak gözle gördüğümüz gibi oldu ve rte artık laikliğin, atatürk ilkelerinin ne kadar önemli şeyler olduğunu anladı. yani güzel düşünmek istiyorum. umarım arkadan iş çevirenlerin, milletin psikolojisiyle oynayanların, hakkını yiyenlerin, hainlerin sonu gelir..
  • Improbable  (30.07.16 16:46:07) 
aslında acele etmedi. gayet kendi rutinlerinde devam ediyorlardı. akp ile ortaklaşa gidiyorlardı. sadece bir süre sonra devletteki paylaşım bir doygunluk noktasına geldi. yargı, polis, vs ele geçirebildikleri her yere girdiler ve geldi orada tıkandı. ele geçiremedikleri bir mit vardı. onu istediler. hrant dink suikastının arkasında bulunan cemaatçi polis ramazan akyürek'i erdoğan'a mit müsteşar'ı olarak önerdiler. erdoğan bunu kabul etmeyip kendi istediği adamı getirdi. bu güç palaşımında aslanların bir avı yakaladığında diğer aslanlara kükreyip dediği gibi bu et benim hakkım sen burada dur dedi. ama cemaat tsk'daki gücününde belli bir noktaya geldiğine inandığından ve abd'den de muhtemelen onay aldığından ileriki aşamada fidan'ı indirmeye kalktı. sonra karşı hamle dersaneler falan iş bugüne kadar geldi.

aslında 40 yıldır gizli takılan cemaat son yıllarda kendini gayet ortaya çıkarmıştı.stadyumlarda yapılan türkçe olimpiyatlarından, tv'lerde programlarda konuşulanlardan cemaatçilerin gün yüzüne çıkmaya başladıklarını görüyorduk. bu aslında devleti ne kadar ele geçirdiklerinin de bir göstergesiydi.

bana göre hataları en büyük güce ulaştıklarında topyekün bir taarruza geçmemeleri olmuştur. çok şükür ki olmadı öyle bir şey. erdoğan önce mit'i vermedi, sonra dersaneleri kapattı, ardına emniyeti ele geçidi, tv'lerini kapattı, para kaynaklarına kayyum atadı ve tsk'dakilere operasyon yapılacakken köşeye sıkışan tsk'daki fetocular darbe yaparak son bir hamleyle kurtulmaya çalıştılar. ama öne alınmış bu girişim şükür ki başarısız oldu. bu yılanların başını umarım komple ezeceğiz türk milleti olarak.

yani bence acele etmediler. süreç onları bu şekilde davranmaya itti. kademe kademe bozguna uğradılar.
  • o ben degilim  (30.07.16 16:55:30 ~ 16:58:55) 
Feto da yaslaniyo, omru azaldi sabir sabir nereye kadar olmeden su bizim cocuklari bi goreyim gozum acik gitmiyim demistir bence.


  • selam  (30.07.16 23:25:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.