[]

Makine Mühendisliği Hakkında

Genetik mühendisliği okumayı düşünen bir arkadaşa o alanda iş bulma imkanının zor olacağı söylenerek fikri değiştirilmiş.

Şuan Makine Mühendisliği düşünüyor ama bölüm hakkında hiçbir bilgisi yok.

Bu arada genetiği de hayali olduğu için değil puan ona yettiği için düşünmeye başlamıştı.


Kendisinin sorularını sırayla yazıyorum.

1- Türkiye şartlarında Makine Mühendisliği iş potansiyeli nedir?
2- Benim matematikte sıkıtım yok ama fiziksel çekiniyorum, derslerle ilgili ne tür zorlanmalar olabilir.
3- Makine Mühendisliğinde yabancı dilin yeri nedir? Okulu bitirdikten sonra mı yoksa okul sürecinde mi yabancı dili ilerletmek gerekir?
4- Bitirilen üniversite bu meslekte önemli mi?


Çok teşekkürler.

 
1. Sektör çok geniş. Otomobil, gemi, uçak gibi ulaşım araçlarının üretimi, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın gibi beyaz eşya üretimi, demir-çelik üretimi ve bunlardan üretilen binlerce ürün gibi faaliyet gösteren her yerde çalışabilir.

2. Fizik dersleri matematik derslerinden daha çoktur.

Fizik 1, Fizik 2, Statik, Dinamik, Mukavemet 1, Mukavemet 2, Termodinamik 1, Elektrik Makinaları sadece ilk iki yıldaki fizik dersleridir. 3. sınıftaki akışkanlar mekaniği gibi derslerden bahsetmiyorum bile. Ama matematiği iyiyse anlayabilir çoğunu.

3. Okuldan mezun olmadan İngilizce bilinmeli. Hem de iyi seviyede. Yoksa yükselemez hiçbir şekilde. Teknik resimler üzerinde Almanca açıklamalar oluyor. Almanca da öğrenebilir.

4. Okul çok kötü bir okul olmamalı. En azından laboratuvar, atölye gibi imkanları olmalı. Çünkü fizik deneysel bir bilim ve deney yapmadan mühendislik öğrenilmez. Mezun olduktan sonra iş tecrübesi kazanmaya başlanınca kimse üniversite sormuyor. İş tecrübesini soruyorlar. İlk işe girişte okul önemli. Eğer çok iyi bir okul olursa tecrübe edindikçe yeni yerlere transfer olabilirsiniz.
  • dissendium  (30.07.16 15:57:32) 
iş bulmak için üniversite okunmaz bu bir.

insan sevdiğini düşündüğü mesleği ya da alanı okur, o alanda d başarılı olur. çünkü seviyor, zevk alıyor.

insanların saçma şekilde kendi fikirlerini çocuklara empoze etmesi gelecek için en kötü şey.

1. değişir, iyi makine mühendisi yok. ondan iyi olursa iş bulur yoksa elini sallasan makine mühendisi.

2. çok, hem de çok.

3. yabancı dil bilmeyen mezunu ben sallamam. iyi şirketlerde sallamaz zaten. türkçe kaynaklarla üniversite bitiren adam net bir şey bilmez. bilim ingilizce ve almancadır şu anda.

4. hem evet hem hayır. odtü, itü, boğaziçi bir adım ileri taşır ama kocaelinden iş bilerek çıkan hırslı biri bu adamları geçebilir ama bu çok daha zor elbette. iyi üniversite iyi çevre, iyi çevre iyi kariyer getirir.
  • kurnaz  (30.07.16 16:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.