[]

Günaydın

Elimde yarım kg mantar var, ne yapayım bununla? Önerilerinizi bekliyorum.

İyi haftasonları


 
sote +1
tavuk veya dana kuşbaşı ile. mis...

  • fuzzy olmak istemistim  (30.07.16 13:24:53) 
Mantar graten


  • duptıs  (30.07.16 13:30:22) 
sihirliyse servet eder, sote yapıp yazık etme


  • kimlanbu  (30.07.16 13:45:48) 
yemek olarak değil de garnitür olarak kullanmak istersen mantar salamura yapabilirsin.

bir tencerenin dibini yuvarlak dilimler halinde kesilmiş limonla kaplıyorsun. yıkanmış ve büyükleri ikiye kesilmiş mantarları üzerine koyuyor, çok az (1 çay bardağı kadar) su ve tuz ekleyip, ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyorsun. 10 15 dakikada salamura hazır oluyor.

bu şekilde pişirilen mantarı bir kavanoza koyup buzdolabında baya saklayabilir, istediğin zaman yemeklerin yanına kahvaltıya bile çıkarıp yiyebilirsin.
  • treamorg  (30.07.16 13:46:24 ~ 13:46:46) 
Mantarın saplarını çıkarıp çukurları yukarı bakacak şekilde tavaya diziyor, içlerine azar azar tereyağı koyuyorsun. Tavaya da çok az tereyağı koyarsan iyi olur. Sonra o mantarları kısık ateşte sularını bırakıp çekene kadar pişiriyorsun, ateşten almaran önce de rendelediğin kaşarı çukurlara koyup eriyene kadar bekletiyorsun. Bu kadar basit ve bu kadar lezzetli bir tarif yok. Afiyet olsun. :)


  • yirmisantim  (30.07.16 13:47:58) 
içini çıkar bas kaşarı seversende sucuk küpleri koy


  • gündüz m  (30.07.16 13:53:06) 
fırında mantar muhteşem oluyor


  • nice tnetennba  (30.07.16 13:56:47) 
Tavaya yağ>soğan> yeşil ve Kırmızı biber> mantar> rendelenmiş domates> karabiber, pul biber, kekik, tuz > sonra fırına, üstüne kaşar

Tavuk da varsa daha güzel oluyor aslında
  • dene  (30.07.16 14:32:55 ~ 14:33:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.