[]

Sözeşmeli Öğretmenlik

Dün sorduğum soru anlaşılmamış. O yüzden tekrar sorma ihtiyacı hissettim.

Eylül'de sözleşmeli öğretmen olarak atandım diyelim. Subatta kadrolu öğretmen alımı yapılırsa başvurma hakkım olur mu? kadrolu öğretmenliğe başvurup kazanırsam kadrolu öğretmen olarak mı devam ederim?


 
Oh be sonunda aradığım cevabı buldum o zaman sozlesmeli tercih etmemek icin bir neden yok.


  • tamamen hayal urunudur  (30.07.16 09:39:03) 
Bence siz yine de araştırın. Bu yeni kurallarda öyle bir şey olmayabilir. 4+2 sistemi geliyor çünkü, şubatta kadroluya geçme şansı verilirse düşündükleri sistem için saçma olur. Belki de doğrudur bu bilgi ama kimse net bir şey bilmiyor şu anda.


  • rectoa  (30.07.16 09:43:48) 
Bu sene baslayacak olan sözleşmeli ogretmenlik ile bundan 3, 4 sene oncesindeki sozlesmeli ogretmenligi karistirmamak gerek.
Ikisi birbirinden farkli amaclarla cikan seyler zira. Bu sorunun cevabi sadece kilavuz yayinlandiginda netlik kazanabilir, simdiden evet ya da hayir demek tahminden ya da iddiadan oteye gecmez.

Bu sene baslayacak olan sozlesmeli ogretmen alımının çıkış gerekcesine(oncelikli olan illerde ogretmen kalmiyor, kalıcılığı saglamak icin boyle bir care aranıyor... vs. ) bakılırsa kadrolu atamada tercih hakki vermek Sozlesmeli alimin mantigina ters olur. O nedenle boyle bir hak verilmeyebilir.

Kadrolu atama olacak mi o bile mechul su an. :)
Kadrolu atama olursa boyle bir surecte(gorevden almalar, kapatilan okullar vs...) 6 ay adaylik eğitimi uygulamasi devam mi edecek..? Onlar adaylik egitimindeyken sözleşmeliler hemen ise mi baslayacak... bi suru belirsizlik mevcut milli egitimde, tahminim onlar da ne yapacaklarini daha kestiremiyorlar. Bizim yonetim sistemimiz de fatih terim'in kaos futbolu teknigi ile benzer oldugu icin her an her sey olabilir.

Kafayi cok takip sinirleri yipratmamak lazim. :)
  • aksiyom  (30.07.16 12:18:40) 
bu sistemde ayrıca kadrolu öğretmen alımı olacağını sanmıyorum. 4 yılını dolduran kadrolu olacak.

seçim olur bi şey olur değişir o ayrı.
  • oxit  (30.07.16 15:46:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.