[]

Angularjs vs jquery

angularjs öğrenmeye çalışıyorum ama neden öğrenmem gerektiğine dair kendimi ikna etmem gerekiyor. neden kullanmalıyım?

jquery yerine angularjs kullandığımda hangi konularda avantajım olacak?
veya ne tür işlerde angularjs kullanmam gerekli?

angular'ın avantajlarını cidden bilmiyorum ama son dönemde karmaşık form sahibi tüm sitelerde nerdeyse angular kullanılmış. satıriçi yazma avantajı yüzünden mi tercihler böyle? (örneğin onedio'nun içerik ekleme sistemi)

neyse yanlış bilgi yazmayayım hiç, sizi dinleyeyeyim.

 
two way data binding olayi guzel, spa yapmak cok kolay. ng-bind, ng-model vs gibi seyler efsane kolaylik sagliyor. vs. vs. angular iyidir. jquery ile karsilastirilmaz bile.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (30.07.16 02:43:31) 
elma armut.

angular vs react demek mümkün;)
  • fever  (30.07.16 09:02:00) 
jquery bitmis artik, yapamadigi veya zor yaptigi bir ton sey var. en basidi two way data binding elbette.


  • lanc  (30.07.16 12:08:20) 
anguları anlamaya başladım tamamen arkadaşlar ve cidden çok ama çok haklısınız.
pratik olduğu konuları okudukça, jquery'nin üzerimde yarattığı hamallığı daha iyi kavradım.

bir konuda sorum olacak, aslında internette de bu sorumu paylaştım ama belirli bir kanıya ulaşamadım.
jquery ile angular'ı beraber kullanmanın yaratacağı problemler nelerdir?
örneğin ne olursa olsun, jquerynin uzun yıllardan gelen bir sektörel dominantlığı var ve haliyle jquery ile kullanılan çok ama çok fazla plugin var. hatta o pluginlerin bazıları öyle fazla geliştirilmiş durumda ki, aylarınızı verseniz yazamazsınız el mahkum kullanıyorsunuz.

aha bir de bu soruya cevap arıyorum suan.
  • tchuck  (30.07.16 19:40:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.