[]

Türk Rus İlişkisi mi? Türk Amerika mı?

Türkiyenin yönünü rusyaya kaydırdığını söylüyorlar .Ne düsünüyorsunuz ? Hangi ülke menfaatine ?




 
Kısa zaman önce neden Ruslarla ılımlı olmaya çalışıldığını anlamış olduk. Tabi ki Rusya.


  • kaybeden adam  (29.07.16 22:48:03) 
tabi ki amerika.


  • desdinova  (29.07.16 22:52:51) 
tercih edeceksek rusya. normalde hiçbiri.


  • bohr atom modeli  (29.07.16 22:56:16) 
Konumdan dolayı rusya.
Konum harici düşünürsek rusya demek aynı zamanda çin ve iran demek.
Her türlü rusya.
  • six packsiz  (30.07.16 00:19:43) 
İkisi de aynı bok. Türkiye'nin denklem dışına çıkması lazım.

Ben olsam Türki cumhuriyetlerden başlayarak, yeni birlikler kurardım...



.
  • kartallar yuksek ucar  (30.07.16 00:29:40) 
İkisi de Türkiye'yi öpmeye odaklı ülkeler doğal olarak. Amerika Rusya'dan her zaman daha güçlüydü ve öyle de kalacak. O yüzden Rusya ile yakınlaşmak daha mantıklı olabilir, Amerika istediği gibi at koşturuyor çünkü bu gücünden dolayı. Rusya belki biraz daha sınırlı olur.


  • i was made for you  (30.07.16 00:33:20) 
Rusya'yla temkinli mesafe her zaman korunmalı. güvenip sırtı yaslarsak sokulacak hançerin ucu akdeniz'den çıkar. "ülkelerin dostu olmaz, ortak çıkarları olur" diyen adam putin. bizim gibi duygusal irrasyonel ülkeyi çıtır çıtır yerler.


  • kaichi  (30.07.16 01:15:20 ~ 01:16:17) 
İsrail de vardı bir ara.


  • Cursed Chico  (30.07.16 01:16:02) 
normalde abd'yi zaten pek sevmem ama son günlerde iyice nefretimi kazanıp midemi bulandırmaya başladılar. rusya, aynı bokun laciverdi ve gerçek şu ki ikisi de türkiye'yi "maşa" olarak yanında istiyor, yani popoyu birine dayadığımız zaman her şekilde sorun yaşar ve "devrilmeye" çok müsait oluruz. yine de ben rusya diyorum. abd'li şerefsizlerin dünyanın polisini oynamasından, her yere sıçramasından bıktım çünkü. gerçi imkânı olsa aynı şeyi rusya da yapacak hatta planlıyorlar şu an, ukrayna osetya suriye falan iyi coştular son 5-10 yılda ama ne bileyim abi sırf coğrafi ve kültürel yakınlıktan ötürü bile ben rusya'yla daha yakın & samimi olmayı tercih ederim.

ağır ukrayna milliyetçisi olarak yanukoviç denen iti ve rus kuklası yönetimi destekliyor değilim ama içten içe "keşke avrupa diye bu kadar yırtınmasalar" demeye başladım açıkçası. rusya-türkiye-ukrayna ve türki cumhuriyetler, yanına da iran ve çin'le güzel geçinirdik bence. karadeniz bizim. akdeniz bizim. sibirya, orta asya falan komple bizim. yani bizim dediğim, bloğun. blokun. ne haltsa. bence ekonomik olarak bayağı iyi olurdu lan.

ha benimki saçmasapan bi ütopya, onu da kabul ediyorum. türkiye'yle esed öpüşüp barışacak, rusya'yla ukrayna barışacak falan filan. bilmiyom. olsa iyi olurdu ama işte. amerika'yı skim. pislikler.
  • der meister  (30.07.16 09:11:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.