[]

iPhone'da numara engelleme

Numarayı engelleyince zil sesi falan çalmıyor peki engellediğimiz kişinin bizi aradığını veya mesaj attığını falan görebiliyor muyuz?

Sen şunu engellemiştin ama bak sana mesaj atmış veya bak seni aramış şeklinde.

edit: ve bir de karşı tarafa meşgul tonu mu gidiyor aradığında?

 
Telefonun çalmadığını ben de biliyorum ama bir yerden görebiliyor muyuz engellediğimiz numara aramışsa?


  • insanlik icin buyuk bir adim  (29.07.16 20:20:06 ~ 20:20:19) 
Sanırım böyle:

Engellediğimiz bir kişi bizi klasik bir telefon çağrısı ile aradığımızda meşgul tonu alıyor. Bizim cihazımızda ise o an herhangi birşey olmuyor ve de sonrası için herhangi bir kayıt veya mesaj oluşmuyor. Yani engellediğimiz kişinin bizi aradığını hiç bilemiyoruz.
Engellediğimiz bir kişi bize SMS veya iMessage mesajı attığında mesajını göndermede bir sıkıntı yaşamıyor. Fakat mesajın bize ulaşıp ulaşmadığını daha doğrusu engelli olduğunu bilemiyor. Yani mesajın gittiğini düşünüyor. Fakat mesajı bize hiç ulaşmıyor ve cihazımızda bu mesajla ilgili herhangi kayıt da oluşmuyor.
Operatörlerden gelen mesajlar da engellenebiliyor. Bizzat Turkcell’in kısa mesaj servislerinden birkaç tanesini denedim ve mesajların engellendiğini gördüm.
Engellediğimiz bir kişi bizi FaceTime üzerinden aradığında da herhangi bir meşgul tonu almıyor ama bize çağrısı ulaşmadığı için sanki cevaplamıyormuşuz gibi sürekli arıyor modda bekliyor. FaceTime çağrısında da cihazımızda herhangi bir kayıt oluşmuyor.
Son olarak engelli bir kişinin engelini kaldırdığımızda, engelli durumdayken ki arama kayıtları ve mesajları da sonradan gözükmüyor. Özetle kullanıcıların istediği ve beklediği gibi bir engelleme yapıyor
  • insanlik icin buyuk bir adim  (29.07.16 20:24:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.