[]

Motorsiklet Satışı ile alakalı sorular (trafik sigortası)

Merhabalar,

Honda Fizy 2014 model motorum var. Bu diyarlardan gittiğim için motoru satmaya karar verdim.

1. Trafik sigortası geçmişti ve pek kullanmadığım için yaptırmadım. Bu satışa engel midir (kimi yerde engel, kimi yerde değil yazıyor, net bir cevap varsa makbule geçecek)?

2. Trafik sigortası yaptırmadan sattım diyelim, cezayı alan kişi mi ödüyor?

3. Trafik sigortası gecikmesini karşı tarafın ödemesini istemem. Sadece cezayı ödeyebiliyor muyum?

4. Satışta anladığım kadarıyla en güvenli yol notere gitmek, işlemlere başlamak ve karşı taraf parayı geçirdiği anda noterde imzayı atmak. Bu konu hakkında bir görüşünüz var mıdır?

5. Trafik sigortası yaptırmadan satılmıyorsa, el mâhkum yaptıracağız. Satış günü sonrasının trafik sigorta bedelini geri alabiliyormuşuz. Axa güvenilir midir bu konuda? Generali, Güven ve Ziraat Sigorta'ya da bakacağım, sizce bunlar güvenilir midir geri alma hususunda?

6. Temiz Honda Fizy satılıktır bu arada, ilginizi çekerse konuşabiliriz. :)

 
5. Satış sözleşmesini ilettikten sonra tüm şirketler iade yaparlar.


  • cakabo  (29.07.16 17:27:36) 
1- sigorta engel değil, vergi(mtv) engel.

2- ceza derken? süresi geçince %10 zamlı olarak yapılıyor bildiğim kadarıyla. adınıza gelen resmi bir ceza yok.

3- (bkz-c2)

4- buluşmak, motora bakmak, notere gitmek, memur satış işlemlerini yaparken parayı almak, mutlaka saymak, onay verip satışı bitirmek. benimki böyle oldu en azından.

5- bilgim yok.

6- hayırlı müşteriler.
  • icim urperiyor  (29.07.16 17:30:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.