[]

hangi araba

eşim ve ben kullanacağız. eşim yeni ehliyet alıyor, o yüzden otomatik ve görüş açıları iyi bir araba daha iyi olabilir. yılda yaklaşık 10bin km kullanırız tahminim. uzun yolda da çok yormayacak bir araba olsun istiyorum ama c sınıfı otomobiller tercihimiz değil. seçenekler aşağıda. hangisi ve neden? fiyat/performans oranının düşüklüğünü de göz önüne alırsanız sevinirim. eşime kalırsa opel corsa olur en ucuz olduğundan. diğerleri için aradaki farka değer mi?

ilk 2 tercihim:

honda jazz fun cvt 2012: tecih nedenim içinin genişliği, honda'nın sorunsuzluğu, cam tavan ve cvt.

ford fiesta ecoboost powershift 2014: performansı ve biraz sportif görünüşü.

sonrakiler:
opel corsa 1.2 twinport easytronic 2014: en ucuz tercih. şanzımanı çift kavramı olmayan tek seçenek.
seat ibiza 1.2 tsi dsg 2012: nispeten ucuz ve performanslı.
toyota yaris multidrive s 2012: geri görüş kamerası, küçük ve pratik. babamda 2007 1.0 yaris var, uzun yolda pek hoş değil.
volkswagen polo 1.6tdi dsg: tek dizel tercihim bu. dsg'den biraz çekiniyorum ama emin değilim. yakıttan dolayı tercih edebilirim.

bir araba için bu kadar uzun yazdım, daha ne zaman alırız, kesin alır mıyız belli değil ama ben araştırıyorum. teşekkürler ilgilenenlere.

 
jazz güzel fakat çok yakar ben polo 1.2tsi benzinli(10.000km için dizel değmez) otomatik alırdım +3 yıl garanti yaptırarak.


  • allahinadiylaoku  (29.07.16 13:48:07) 
@allahinadiylaoku: polo 1.2 tsi benzinliler pahalı. o yüzden listede yok. :)


  • lemmiwinks  (29.07.16 13:56:39) 
jazz güzel ama diğerlerine göre daha çok yakar.

fiesta, 1.0 motor alınmaz bence, öğrenme aşamasında sıkıntı olmaz belki de uzun yolda falan zor olur. 1.2'ye bile karşıyım ben ama en azından 1.2 olsun. hem 1.0 motor arabaya da 47-48 bin vermeyin bence.

ibiza'yı kullanmadım ama tip olarak beğeniyorum.

test sürüşüne gidin bence, orada daha net bir fikir edinirsiniz.

bence en mantıklısı polo 1.6tdi. yakıt önemli değil diyosanız jazz.
  • contavolta  (29.07.16 14:06:21 ~ 14:07:53) 
benimde ilk arabam jazz, değiştirdim ve hala jazz'ı arıyorum. ilk gözağrım. lakin biraz daha ucuz olanından olsa sürtünce içiniz acımaz eninde sonunda park ederken o yanları sürtüyorsun. corsa vs jazz derseniz yine jazz derim diğerlerini kullanmadım.


  • eja  (29.07.16 14:12:00) 
@contavolta: 1.0'dan çekinmiyorum, turbolu. yorumları oldukça iyi. 1.6 atmosferik fiesta ile aynı performans'ta yaklaşık. ford'un ödüllü motoru.

ayrıca keşke hepsini test edebilsem ama 2. el alacağımız için hepsini test etme şansım olacağını sanmıyorum.

ayrıca jazz'ı az yakıyor diye biliyordum ben ama şimdi şüpheye düşürdünüz beni. yaris ve polo'ya da biraz daha yaklaştım.

@eja: ucuz olursa da istediğim araba olmayacak. istediğim en ucuz arabalar bunlar. :(
  • lemmiwinks  (29.07.16 14:22:55) 
@allahinadiylaoku: pahalı değilmiş. :) onu da düşünebilirim.


  • lemmiwinks  (29.07.16 14:59:42) 
seat ve vw baktıysanız skodaya da bakın bence.


  • sutlu nescafe  (29.07.16 16:42:00) 
volkswagen polo 1.2 tsi dsg aldık sıfır.


  • lemmiwinks  (03.10.16 10:39:28 ~ 10:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.