[]

Web taraflı yazılımcılara..

Linux ortamında daha çok web ui yazılımları yapan vatandaşlar mesaj kutumu yeşillendirebilir mi? Danışmam gereken bir mevzu var..

edit: linux (tecihen ubuntu) ortamında server olarak kullanılacak bir pc'ye hem bir web server kurmam hem de web ui tasarımı yapmam gerekli. web ui'daki amaç, linux ortamında sürekli güncellenebilecek bir dosya içindeki bilgileri anlık olarak gözlemleyebilmek. belli bir ip adresi ile direkt o sayfaya yönlenip dosyadan okuduğum bilgileri sürekli okumak istiyorum.

sorun şu ki linux ortamında daha önce herhangi bir şey programlamadım. client tarafı için html css js bilgim var; fakat server tarafı için nasıl bir yazılım dili kullanacağım fikrim yok. php ile uğraşmak istemiyorum syntaxını öğrenebilecek vaktim yok. pyhton kullansam server tarafında işimi görür mü? pyhton da bilmiyorum ama en azından syntax'ı daha tanıdık ve daha kolay bir dil. daha önemlisi siz ne önerirsiniz, iş dolayısı ile alakasız alakasız şeyler geliyor önüme ve haliyle kısa sürede öğrenmek zorundayım. tavsiyeleriniz nedir?

 
buraya yazarsan belki daha sonra baskalarinin da isine yarayabilir ama ?


  • lanc  (28.07.16 20:32:40) 
@lanc spesifik bir konu olduğu için özelden biraz ayrıntılı yazmam gerekiyordu. ama yine de sorum editlendi.


  • body electric  (28.07.16 21:03:36) 
=)

zaten programlamaya asinaysan farketmez ama python,ruby,nodejs hepsi olur.

nodejs icin surada bir ornek var, socket io ile yapilmis.

stackoverflow.com
  • lanc  (28.07.16 21:29:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.