[]

cep telefonun hangi tarafı daha az radyasyon yayar

telefonun tuşlarının olduğu taraf mı yoksa öbür taraf mı vücudumuza bakarsa daha az zararlıdır.




 
konum olarak santimetre bazında farklılıktan bahsediyoruz. bu kadar küçük bir farkın zararını etkileyecek bir fark yaratmaz. 30-40 MHz'lik sinyal bunlar ayrıca. siz telefon taşımasanız bile çevrenizdeki telefonlar etkiler.

yine de antenler genelde telefonun arkasında kameranın oralarda olur diye biliyorum.
  • bilgedenfsaa  (28.07.16 18:34:54) 
cep telefonu ve diğer elektronik cihazlar bizim kullandığımız manada radyasyon yaymazlar. elektronik aletlerin yaydığı radyasyon iyonlaştırıcı olmayan radyasyon diye geçer. telefonlar, mikrodalga fırınlar ve radyolar buna örnek olarak verilebilir.

bizim korktuğumuz radyasyon iyonlaştırıcı radyasyondur. gama ışınları, x-ışınları, alfa-beta ışımaları bu kategoriye dahildir. bunlara ancak nükleer tesislerde ya da hastanelerin radyoloji bölümlerinde maruz kalabilirsiniz. bunlar hücredeki dna'ların yapısını değiştirerek kansere sebep olurlar.

fakat iyonlaştırıcı olmayan radyasyon dna'ların yapısını bozamaz ve kansere direk olarak sebep olamaz. ayrıca mikrodalga fırınlardaki dalgaların aksine cep telefonlarının yaydığı dalgalar vücutta herhangi bir dokunun sıcaklığını yükseltecek kadar güçlü değildir. her gün maruz kaldığımız güneş ışınları, radyo dalgaları, wi-fi, tv ve uydu yayınlarının her biri iyonlaştırıcı olmayan radyasyon örneğidir.

cep telefonlarının da vücut üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye sebep olduğu kanıtlanamamıştır:

www.cancer.org
  • bellbane  (28.07.16 18:40:25 ~ 18:42:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.