[]

duyuru erkekleri, siz şöyle bir durumda ne yapardınız? (askerlik sorusu)

geçen ay mezun oldum ve askerliğim 31.12.2018'e kadar tecilli görünüyor sistemde.

benim bir kulağım %100 sağır, duymuyorum. araştırdığım kadarıyla bu da askerlikten muaf sebebi.


şimdi iş ilanlarına (gerek kamu, gerekse özel sektörde) bakınca askerlik genel olarak sorun olmasın isteniyor. şimdi siz tecili bozdurup muaf olmak için adımlar atar mıydınız, yoksa ortam karışıkken böyle şeylere hiç gerek yok mu?

ama böyle tecilli olunca da memurluk başvurularında fırsatlar kaçmıyor mu?

 
benim bildiğim kadarıyla memurluk artık sorun olmuyor ama yamuluyor olabilirim. arkadaşlar düzeltir beni.

ben muaf olma ihtimalim yüzde 1 olsa bile muaf olmaya çalışırdım net.
  • qazaqwsx  (28.07.16 17:26:21 ~ 17:39:08) 
Muaf olma durumun varsa beklemen saçma. Bir an önce şubeye gidip hastaneye sevkini iste.


  • harvey  (28.07.16 17:34:51) 
Muaf ihtimalin varsa sabah askerlik şubeye git işte ne bekliyorsun.


  • MiraTaurus  (28.07.16 17:37:02) 
Muaf ihtimalin varsa akşamdan git kapısında uyu sabah mesai başlar başlamaz işlemlere başla.


  • angelus  (28.07.16 17:38:50) 
@qazaqwsx: 'memurluk sorun olmuyor' derken?

@harvey: peki bu sevk işlemi bir günde halloluyor mu? istanbul dışında bir hastaneye gitmek zorunda kalır mıyım? bir de hastane masraflarını ben mi ödeyeceğim?

@angelus & MiraTaurus: o kadar uzun mu sürüyor işlemler?
  • m e b  (28.07.16 17:45:05) 
Sevk işlemi birşey değil, gitmeden önce telefonla evrak durumunu öğren, bir de erken git, alım dönemlerinde yoğunluk oluyor. İl dışına çıkmazsın, muhtemelen en yakın askeri hastaneye sevkederler. Masraf yapmıyorsun.


  • harvey  (28.07.16 17:52:17) 
m e b; Yok hayır uzun sürmüyor da bu işi bir anca önce halletmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Zaman kaybetme yani.


  • angelus  (28.07.16 18:03:59) 
Askerliğe elverişsiz adama şirketler de soğuk bakabilir. Vestel'in çalışanına askere elverişsizsen bize yaramazsın, o zaman kib bye dediğini biliyorum.


  • Lim5  (28.07.16 18:05:40) 
@angelus: hangi şubeye gittiğimin bir önemi var mı? okula başlamadan önce tecilimi önceki oturduğum ilçedeki şubede yapmıştım. şimdi başka bir ilçedeyim.

@Lim5: valla baktığım ilanların çoğunda "askerliğini yapmış, askerlikten muaf ya da tecilli olmak gerekiyor" şeklinde ibareler görüyorum.
  • m e b  (28.07.16 18:14:28) 
e-devlete bakarak aralık 2018 diyorsan zaten okuldan geçen ay mezun olduğun için o tarih geçerli olmayacak. 2 yıllık tecil ettirmek için şubeye zaten gitmen lazım. işlemler sırasında doktora yollayacaklar; doktora durumunu belirtirsin. istanbul'da askeri hastaneye sevk ederler.

google'de asker alma sağlık yönetmeligi yazdiginda bir tane pdf dosyasi çıkıyor. kasım 2015 tarihli. orada kbb hastaliklari bolumunde isitme kayiplariyla ilgili bir bolum cikiyor. oradaki değerlerle kendi raporundaki degerleri karsilastir; a maddesi askere gider, b ve d maddeleri askerlikten muaf, c maddesi erteleme alır. ona göre kendi durumunu tahmin etmiş olursun. tabi son sözü askeri hastane söyleyecek.

şube yoğun değilse aynı gün alırsın sevki. ama hastane işi için ne olur ne olmaz diye 2-3 gününü boşalt.

bir masraf olmaz; şehir dışına sevk ederlerse otobüs parasını bile işlerin bitince şubeden alıyorsun.

memuriyetle askerlik muafiyetinin ilgisi yok.
  • montauq  (28.07.16 18:22:39) 
m e b; Sana en yakın askerlik şubesi neresiyse oraya git.


  • angelus  (28.07.16 18:28:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.