[]

Yine tercih sorusu (Tıp/Endüstri/Kimya Müh)

Değişik başlıklar altında parça parça sordum ve güzel cevaplar aldım. Ancak toparlamak amaçlı duyuru ahalisini bir kez daha rahatsız ediyorum.

Kardeşimin önünde birkaç ihtimal var, oldukça kararsız. Birbiriyle alakasız da olsa tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.

Boğaziçi kimya müh., Acıbadem yarı burslu tıp ve Koç yarı burslu endüstri (başka bölümden çap ile -koçta oldukça kolaymış bu işler) arasında kaldı. Boğaziçi'ne girsin hele bir hazırlık okusun, sonra bakar dedik ama sanırım yatay geçiş yapmak istediğinde burs vermiyormuş okullar.

Teşekkürler.

 
-Koç yarı burslu endüstri (başka bölümden çap ile -koçta oldukça kolaymış bu işler)
+mış'lı şeylere güvenmeyin. "vizelerde çalışayım, finalde yatarım" tarzı cümlelere benziyor bu çap yaparım yüksek yaparımlar. sadece endüstri halini düşünsün, çap olursa ekstrası olur.

mühendislik ve tıp baya baya farklı alanlar. eğer doktor olmak istiyorsa tıp okusun :) istemeyen kişi sadece puanı yetiyor diye tıp okumasın abi, sonra görüyoruz doktorları.

boğaziçi kimya'dan mezun olup kimya ile ilgili bir iş yapan bir tanıdığım yok. bir kısmı mt olarak bir yerlere girdi, bir kısmı pazarlama gibi alanlara geçti. kimya mühendisliğini öyle düşünsün kardeşin. boğaziçi mezunu olunca belirli bir okul kültürüyle mezun oluyorsun bu da bölümün her ne olursa olsun ilerde bir + sağlıyor.
  • fakyoras  (28.07.16 16:35:34 ~ 16:35:46) 
Tıp aşkı falan yoksa Acıbadem'de üzerine para vererek işkence çekmesin.


  • Lim5  (28.07.16 16:48:05) 
Boğaziçi kimya müh. 456 puanmış. Çanakkale Onsekiz Mart Tıp 455 puan. Ondokuz Mayıs, Abant İzzet Baysal, Trakya, Karadeniz Teknik de yaklaşık 450. Bunlar varken gidip de Acıbadem'de yüzde elli tıp okunmaz. Tercih planınız kötü.


  • dissendium  (28.07.16 16:52:13 ~ 16:53:38) 
okumadım ama tıp yazsın.


  • kelepir  (28.07.16 17:01:15) 
Tip istiyorsa yazsin. Yalniz onunde sonunda girecegi 2 sey: tus ve atamalar. Ustune para verip semdinli'ye falan gidebilir yani. Acibadem mezunlarini da verdi, tus basarisina bakin


  • la noix  (28.07.16 17:37:24) 
kafa karışıksa demek ki illa tıp ya da mühendislik olsun denmiyor demek ki, bence boün kimya, orda okurken kurumiçi yatay, çap ya da yandal fırsatlarını değerlendirir, acıbademde iste para verip tıp okumaya gerek yok


  • limoncello  (28.07.16 17:47:04) 
kardesin girisken bir tipse ya da bu alanda kendini acabilecek bir cocuksa koc endüstri. basarili olup ayni zamanda kendi networkünü olusturabilirse güzel isler yapar. ayrica üniversitenin yurtdisiyla da cok baglantisi var.

bogazici kimya sirf bogazici diye yazilmaz. Ilgisi varsa yazsin, yatay gecise güvenilip üni.de bölüm secilmez, hayatinin kumari olur.

sosyal iliskileri daha kisitli icine kapanik bir tip ise acibadem tip yazsin.
  • kimse  (28.07.16 17:54:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.