[]

Ulaşımın ücretsiz olmasının asıl nedeni nedir?

Selamlar,

Soru başlık, çok açık. Biraz daha derinleştirmem gerekirse, ben niyeyse çok ağır komplo teorileri getiriyorum kafaya..
Hala bazı unsurların halkı sokakta tutup oluşabilecek veya oluşturulmak istenen galeyan ortamını harladığını düşünüyorum.
Buralarda dursunlar ki iyice olay çıksın, ulaşım engellenmesin ki gelmeye devam etsinler.

Sizin fikirler nedir?

 
meydanlarda olan insanların %50'si ulaşım ücretsiz olmasa gelmez çünkü.


  • teritori  (28.07.16 16:02:05) 
komplo teorisine gerek yok ki zaten açık açık söylüyorlar yeni bir hareket olabilir, sokakları terketmeyin vs. vs. diye.


  • nrmnm  (28.07.16 16:02:13) 
@nrmnm: Bunun söylenmesi zaten bana garip gelen aslında. Halkın böyle bir olayda öleceğini bilen, askeri bastırdığını söyleyen bir hükümet neden bunu yapar?
Altındaki asıl sebebi merak ediyorum işte..
Halkın "darbeyi durdurma" yeteğine falan güveniyor demeyin..
  • quaker  (28.07.16 16:04:11) 
psikolojik baskı yaratıyor o sokağa çıkan insanlar. gecenin 1 buçuğunda kornalarla geziyorlar, "uyumayın lan" diye bağırıyorlar, rte şarkısı çalıyorlar. darbe protestosuyla alakası yok, her kesime mesaj veriliyor "bizim borumuz ötüyor, haberiniz olsun" diye. dün gece polisi aradım artık, neden göz yumuyosunuz buna, uyuyamıyoruz diye. bebeği olan var, hastası var yaşlısı var. ama sikinde değil kimsenin bunlar.


  • nathanieltroy  (28.07.16 16:16:46) 
@nathanieltroy: Bu da mantıklı bir bakış açısı aslında.. Sokağı denetleyen mekanizma artık değişiyor gibi..
Havaalanında çıkmaya çalışırken, "Ya polis yok mu, havalanı kapısını kapatmış adamlar" diye soföre konuştum, "abi polis de onlarla beraber kapatıyolar" dedi.. Ki gerçekten bir şekilde çıkışa ulaştığımızda kapıya paralel parkeden arabaların arkasında polis de vardı.

Nasıl bir mekanizma işleyecek artık bilmiyorum.
  • quaker  (28.07.16 16:23:24 ~ 16:32:25) 
halkın darbeyi durdurma yeteneğine güveniyor. durdurmadı mı? durdurdu. askerin sivil halkı vuracak hali yoktu. can kayıplarının çok yüksek olmaması ve hatta iç savaş çıkmaması tamamen şanstı. olay tekrar ederse diye insanları sokakta tutmaya devam ediyorlar. altında başka bir sebep görmüyorum ben şahsen.


  • sane ego  (28.07.16 17:15:02) 
@sane ego: Tabii ki darbeyi eliyle tank durdurmaya çalışan masum vatandaş mı yoksa mit ile irtibatta olup gerekli yerlerde zaten engellemeleri yapan asker ve polis mi engelledi tartışmaya açmıyorum.
Ancak benim sorum hala baki duruyor, "halkın öleceğini bile bile" niye hala sokakta durmalarını istiyorlar diyorum.

  • quaker  (28.07.16 17:26:36) 
Halkın öleceğini bilmeleri veya halkın ölmesi onlar için sorun değil çünkü. Her şeyi ve herkesi kendi menfaatleri doğrultusunda kullanıp hedeflerine ulaştıktan sonra, 3-5 kişinin ölmüş olması nedir ki? Hem şehit sıfatını da veriyorlar direkt. Hem de çogzel duygu sömürüsü yapıp nemalanıyorlar. Sömürülecek drama ve rte'nin hiç susmadan konuşabilmesi için malzeme çıkıyor. Bir de tabi prova bir anda gerçeğe dönüşür diye ödleri kopuyor ve halk evlere hiç girmesin istiyorlar. Sonra biz de işte böyle 1 m2 alana 25 kişinin düştüğü metrobüste, otobüste, metroda işe güce gitmeye çalışıyoruz. Nefret ettim bu ücretsiz ulaşımdan ve şu 15 günlük süreçten ama yapacak bir şey yok! Hayat bu iğrenç ayrıntılarla birlikte devam ediyor sonuçta.


  • Thredith  (28.07.16 17:46:01) 
Yani sonuç olarak, hep beraber mevcut iktidarın beklediği bu darbeden de büyük bir olay için kalkan vazifesi görüyoruz.
Gerçekleşecek olan her ne ise, iktidarın "halk engelledi" diyebilmesi için bedava araçlarla sürekli sokaklara dökülüyor ve onlar için, onların istikbali için "vatan kurtarıyoruz"
Süper..
  • quaker  (28.07.16 17:54:42) 
Bu arada bursada ulaşım ücretsiz değil, ama meydanlar tıkabasa dolu. şehir merkezinde yollar kapatılıyor, geçen 1:30da yeni açmışlardı.


  • Absinthe75c  (28.07.16 17:58:23) 
@Absinthe75c: Bu güzel bilgi, bedava falan hikaye o zaman..


  • quaker  (28.07.16 18:03:40) 
mantıklı bir cevap arıyorsan o yok ama cevap insanların kalkan olması. ölenler, yaralananlar falan karar alıcıların umrunda değil. tabi bunu bu şekilde değil de bir kahramanlık destanı olarak sunuyorlar. günlerdir tv'de yaralananlarla, şehitlerin yakınlarıyla yapılan röportajlar uzun uzun yayınlanıyor. ölen ve yaralananlara/yakınlarına yardım kampanyası yürütülüyor, üniversitelerde burs kontenjanı ayırıyorlar vs. vs. dolayısıyla o gece uykusunda olanlar bile şu an olayın bir parçası olmaya çalışıyor.

ayrıca darbenin başarılı olmamasının nedenlerinden biri de halkın sokakta olmasıydı. bu reddedilemez..
  • nrmnm  (28.07.16 18:04:05 ~ 18:07:39) 
@nrmnm: Halkın sokakta olması ve darbenin başarıya ulaşmasını engellemesi hiç yadsınamaz.
Bunda hem fikirim. O halk sokakta tankın içindeki veya silah tutan konudan habersiz askere gerçekleri anlatmasaydı, sokaklar boş olsaydı, şu an çok daha kara günlere uyanıyor olurduk.
Ancak demek istediğim, bunu halk olmadan da engelleyebilecekken, bu hale getirmenin yarattığı kafa karışıklığı işte.. Kalkan meselesi gibi..
Neyse, alıcaklar hepimizi içeri :)
  • quaker  (28.07.16 18:14:07) 
@quaker

abi ulaşım olayı hikaye gibi, pazar akşamı bile gece 2ye dışardaydı insanlar, onbinlerce insan meydanda toplandı.
Sanırım belediye çalışanları vs. biraz mecburiyetten yani memuriyetten olmamak için gidiyorlar gibi geliyor bana. Yani sırf tarafını belli edip menfaatini korumak isteyen önemli bir grup var.
  • Absinthe75c  (28.07.16 18:19:27 ~ 18:20:10) 
@mirandaiam: Komplocu olduğumu kabul ederek yazdım :)
Ne kadar duracaklar, ne için duracaklar?
Bir sürü soru..
Keşke durmalarını isteyene sorabilsek..
  • quaker  (28.07.16 19:05:16) 
Aslına bakarsan, keşke meydanları hiç bırakmasalar..
Ama gerçek demokrasi ile insan hakları ile, bireysel haklar için vs vs vs..
Neyse ben ne biliyorum zaten..
Senin dediğin olacak muhtemelen :)

Kimsenin canına zarar gelmeden evlerine dönsünler temennim o..
  • quaker  (28.07.16 19:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.