[]

Evde bitki cicek olaylari

Gecenlerde sormustum baska bir cicek icin, simdi ise arkadasimin bana emanti diger cicegi kaybediyorum gibi, arkadasim az su ver demisti ve günes gören bir yer koy demisti, cok mu az su vermisim, güzelim yesil cicegin beti benzi atti uclardan cürümeye basladi, napayim kendimi öldüreyim mi yoksa bu cicegi kendine getirebilir miyiz?

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

Tesekkürler simdiden.

 
yerini beğenmemiştir
etrafında başka çiçek var mı?
(bkz: subliminal mesaj )
  • basond  (28.07.16 15:05:42) 
yapraklari sert degilse yumusaksa cok su vermissin bir daha sulama.
gunes isigi direkt bitki uzerine dusmeyecek. yani tutup da camin dibine falan koyma.
topraga kurdan batir bakalim toprak kuru mu islak mi. islaksa toprak tamamen kuruyana kadar su verme.
  • nax  (28.07.16 15:17:51) 
Toprak kuru, direkt günes isiginda degil, uzun süredir kuru toprak hatta bilemiyorum. Aldigim rengi acilmaya baslamisti zaten arkadasim cok su verdim onlat böyle oldu galiba dedi, o nedenle ben de iki haftadir toplamda bir cay bardagini gececek kadar su vermisimdir en fazla, hatta gecen hafta sonu hic vermedim.

Etrafinda cicek var, direkt mesaj olsun bu da.
  • bosver nicki  (28.07.16 15:23:31) 
oha tribe gel
güldürdün beni

etrafındaki çiçeklerin çıkardıkları gazlardan etkilenebilir.Ayrı bir yere koy.
evi havalandır direk güneş ışığına koyma odanın sıcaklığı da çiçeği olumsuz etkileyebilir

kim bilir ne anladın sübliminal mesaj dediğimden de direkt mesaj yazmışsın hehe.
  • basond  (28.07.16 15:43:43) 
yumurtayı haşladığınız suyu verin. kalsiyum olduğu için içinde bitkiyi canlandırıyor, kendine getiriyor. bir sürü çiçeğimi öyle kurtardım.


  • sefil  (28.07.16 15:46:18) 
Çürümeye başladı dediğin yerler iki yaprakta gördüğüm kahverengi noktalar mı? Onlar çürüme değil, küçük bi ihtimal, kloroz olabilir yani vitamin eksikliğinden olan yaprak renk değişimi.
Büyük ihtimal bitki boya gidiyor, toprak ve suya göre kendini ayarladı, yeni yaprakları besleyebilmek için alt yaprakları gözden çıkarıyor.
Bitkinin genel görünümü gayet iyi.
Bu tür bitkilerçok su istemez, kökleri suda kalırsa çürür. Donmuş bazı sebzeler gibi olur cıvır, rengi çok koyulaşır. Senin bitkide öyle bir durum yok. Yeni yaprak veriyor ve çok sağlıklı görünüyor.
Yaprakları güneşe göre renk alıyor bunların, çok güneş sarartır hatta bazıları pembemsi yeşil gibi olur. az güneşte yapraklar koyu olur.
Çok boya gitmesini istemiyorsan ışığı gövdeye ver yani yerini değiştir. Işığın geldiği hizaya yaklaştır. Boya gitsin istiyorsan ışık yukarıdan geçsin o ışığa doğru uzamak isteyecektir.

Bitkinin familyası succulent, bizde sukulent diye biliniyor. Echeveria türü olabilir.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (28.07.16 16:32:27) 
sukulent değil mi bu? kaktüsgillerden. fazla su verme. haftada 1 versen yeter.


  • sutlu nescafe  (28.07.16 16:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.