[]

Bebek& Ciglik& Imdattttt

Dostlar yine bir bebek sorusuyla karsinizdayim. 4 aylik oglum son bir kac gundhr cok yogun sekilde ciglik atmaya basladi. Alti temiz, karni tok, agrisi sizisi atesi yok anlamiyorum anlamlandiramiyorum. Tamam cani sikiliyor oynamadigim oyun soylemedigim sarki kalmadi. Sokaga da cikartiyorum bol bol ama o istedigi o an oldun istiyor bende bunu kirmayi amacliyorum.

1. Ciglik atmasi gecici bisey midir? Yoksa yavrum isyankar ergen modunda mi kalacak?

2. Diyelim ki sokaga cikmak icin ciglik atiyor ben cikarmiyorum o an sonra daha fazla ciglik (muhtemelen edimsel kosullanma) yine ilgisini dagitmaya calisiyorum. O sakinlestikten sonra ( oyun olur, sarki olur, uyku olur) disari cikariyorum. Dogru bir hamle mi?

3. Annem aglatma yazik cocuga deyip duruyor ben yanlis mi yapiyorum beceremiyor muyum bu isi?

4.Cocuk psikiyatrisine falan mi gitsek?

Hadi koalam buyuse de sizde kurtulsaniz:)

 
geçen görüp şok olduğum bişey var. arkadaşım kızının yanına youtube dan fön makinesi sesi açtı ve çocuk sustu. bu tarzda bir sürü video olduğunu duydum.


  • baharat  (28.07.16 13:55:32) 
bizim bebek amelie soundtrack'ine bayılıyor. ağladığında açıyoruz direk susuyor.

1- bizde uykusu olduğunda oluyor o çığlık.

2-bence doğru

3- bize de diyorlar çok ağlatmayın diye ama bazen ağlaması iyiymiş.

4- bi sürü makale araştırma var internette onlara bakın.
  • allanpoe  (28.07.16 14:07:53) 
@baharat, beyaz ses (white noise) diyorlar ona. Bebekler için inanılmaz sakinleştirici özelliği var. Youtube'da bununla ilgili çoook seçenek var. Üstelik yetişkinler de çok seviyor :D

Benim kuzenimin bebeği de kurutma makinesi sesiyle sakinleşip uyuyor. Siz de deneyebilirsiniz, internetten araştırmasını yapabilirsiniz.
  • dessy  (28.07.16 14:11:40 ~ 14:11:53) 
1- evet, muhtemelen sesini tanıyordur.
2- arada biraz zaman varsa, ve sürekli yapmıyorsan doğru. yani bazen de hiç çığlık yokken istediği şeyi yapman gerekir. çığlık, ağlama gibi şeyleri tamamen görmezden gelmek en güzeli.
3- ağlat, ağlasın. ciğerleri açılır. bişey olmaz. ağlayarak istediğini yaptırabileceğini öğrenirse ağzınıza sıçar. ayrıca kişilik gelişimi de pek hoş olmaz daha minicikken melek yavrunun.
4- sakin. normal bir süreç, yakında geçecek.
  • babilbaligi  (28.07.16 14:19:48) 
Çocuk anne karnından beri konuşamasa bile çevreyi anlar. Bir şey istediği zaman yapmayıp, ağlayınca o işi yaparsanız çocuk bunu öğrenir. "Annem ben ağlayınca istediğimi yapıyor" kanısına varır. Evet 4 aylık çocuk yapar bunu...

Çözüm : yapmak istemediğiniz işi bir müddet yapmayacaksınız, çığlık atacak, ağlayacak. Bir süre sonra "annem çığlık atsam da bu işi yapmıyor" kanısına varınca bırakacak. Yapmak istediklerinizi de çığlık atmasına müsade etmeden hemen yapacaksınız.


.
  • kartallar yuksek ucar  (28.07.16 14:30:02 ~ 14:31:30) 
4 aylık çocuğu ne psikoloğuna götüreceksin
o şu an farklı bir insan olduğunu bile bilmiyor
anneyle kendisini aynı insan zannediyor

ağlarsam yemek gelir
ağlarsam altım değişir diye şartlanıyor zaten

çığlık atarsam dışarı çıkarım da benzer bir düşünce.
  • Corc  (28.07.16 16:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.