[]

Norm fazlası öğretmenler

Norm fazlası öğretmenler için tercih dönemi bitmişti, ve malum olaylardan sonra tercihler durdurulmuş ve öğretmenlerin eş durumlarına bakılmaksızın fetö okullarına gönderileceği ve bunun ihtiyaç olan herhangi bir il/ilçe olabileceği duyurulmuş.

Bu noktada insanlar yasal haklarını nasıl arayacaklar?

Kafalarına estiği gibi belli sendikadan ve yaş biriminde olanları emekliliğe zorlayacak bu düzenleme hakkında bilgi sahibi olan var mı? Atanmayı bekleyen binlerce öğretmen varken, sırf eğitimbirsen'den olmadığından müdürlükten alınan idareciler zaten norm kadrosu olarak öğretmenliğe döneceklerdi, şimdi de sürecekler galiba.

 
ne kastettiğinizi tam olarak anlayamadım. norm kadro fazlası öğretmenlerin resen atamalarında açılan davalar genellikle öğretmen lehine sonuçlanır. ama şu aşamada olağanüstü hal ilan edildiği için böyle bir sürecin olabileceğini söylemek güç. kaldı ki dava açılsa bile resen atanan kuruma başlamak zorunda kalacaktır öğretmenler yine. mahkeme en az 1 yıl sürer.

idarecilikten ayrılanlar tayin isteyip görevlerine başladılar çoktan. o yasanın üzerinden 3 yıl geçti neredeyse. ayrıca atanmayı bekleyen öğretmenlerin fazla olması devletin sorunu değil. bu ifadem canınızı acıtacak biliyorum ama durum böyle. elinde herhangi bir kurumla ilişkilendirilmemiş öğretmenler varken yenisini almak devlete bir şey kazandırmaz. atanamamak kötü biliyorum. ama sonuçta devlet elindeki mevcut koşullarla hareket edecektir. ayrıca fetö'den alınan okullara gitmek sürgün değil neden sürgün olsun.
  • akustik cinayet  (28.07.16 11:02:08 ~ 11:02:17) 
Tam ifade edemedim sanırım. Durum şu: okul müdürlerinin 3 yılı doldurmaları durumunda mülakat sistemi getirdiler. Sendikadan olmayan müdürleri saçma sapan sorularla eledikleri için de norm kadro fazlası öğretmen durumuna düştüler. Bu sene ilçe içinde norm fazlası atamalar, yani atamaların 1. aşaması bitti. 2. aşama yani ilçe dışı tercih yapacaklar tercihlerini yaptılar ancak darbe ve ohal durumundan ötürü tercih sonuçları normal şartlarda açıklanmış olması gerekirken durduruldu.

Bunun üzerine yapılan açıklama da mevcut norm kadro fazlası öğretmenlerden fedakarlık istenip başka illere gönderilebileceği yönünde. Bu durumda sendikadan olmayan ve dolayısıyla norm kadro fazlası olan idareciler için il dışına atama yapılıp üzgünüz ohal şartları denip sürmeleri yani İstanbul'da yaşayan birisi için başka bir ile atamaları/dolaylı yoldan emekliliğe sevketmeleri çok olası. Bu şartlar altında yasal hakların aranması mümkün değil mi diye sordum ama anladığım kadarıyla ohal süresince çıkardıkları khk vs konusunda pek yapılabilecek bir şey kalmıyor.
  • patiska  (28.07.16 11:30:14 ~ 11:32:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.