[]

Maaş beklentiniz sorusuna cevap

Merhaba arkadaşlar, aşırı kurumsal Alman bir firmanın iş görüşmesinden çıktım. Maaş beklentisi sorusuna internetten o pozisyon hakkında yaptığım araştırmaya göre ve şu anki maaşıma göre cevap verdim. Yani internete göre normal bir cevap verdim gibi geldi o an ama pesimist düşünüyorum şu an. Kendi maaşım yaşıtım mühendislere göre yüksek biraz. Duyunca brüt mü? diye sorma gereği duydu sanki. Çünkü sorduğunda beklentimi, şu anki maaşımı da söyledim. Özellikle anlaşmaya açık diye not edin diye bastırdım hatta.

Neyse kıssadan hisse belki de şu anki maaşım onların skalasının içinde bile değildir ve benim beklentim aşırı fazla gelebilir. Bu ihtimal ikinci iş görüşmesini tehlikeye düşürür mü? Beklentim bu yönde ama anlaşabiliriz diye bastırdığım halde? Kendi maaş aralıklarını söylemiyorlar sonuçta. Bilemem ki ne olduğunu. Tek isteğim biz bunu veriyoruz diye ikinci teklifle dönmeleri. Ben kabul ederim etmem ama sırf bir beklenti yüzünden kaybetmek istemiyorum.

Not: görüşmenin diğer kısımları güzeldi.

 
Gerçekten seninle çalışmak isterlerse dönerler verebileceğimiz bu diye.


  • cakabo  (27.07.16 17:28:48) 
abartılı bir fark yoksa ve dönecekleri varsa mutlaka dönerler.


  • himmet dayi  (27.07.16 17:42:48) 
son maaşınızdan bahsedip daha üzerine çıkmayı isterim derseniz iki tarafta kırılmaz.


  • Absinthe75c  (27.07.16 18:10:28) 
Bunu söylemende kendi içinde bir mantığın varsa ve bunu söylediysen hiç sorun olacağını zannetmiyorum. Unutma, bu sadece IK ile ilgili değil bağlı olacağın kişide de söz hakkı var. İşim gereği bu tarz durumları çok gördüm. Yani şunu IK'dan çok duydum ''istediği bizim skalada değil, ama siz ne düşünürsünüz?''


  • awareim  (28.07.16 13:26:46) 
direk rakam söylemelisin, edebiyat yapma sakın. minimum 500 lira fazlasını iste, vereceklerdir. asgari ücret 1300 lira zaten.


  • hakim oynayin dedi  (28.07.16 13:28:07) 
seni beğendilerse sorun yok bence. sonuçta kendi maaş skalalarına uygun bir rakam teklif edeceklerdir.


  • sarlatan  (28.07.16 13:33:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.