[]

web sitesi ile ilgili bir soru

terminolojiye hakim olmadığım için başlık saçma oldu. sorumu örnekle soruyorum, şöyle ki;

google üzerinden metinde yer alan bilgilerle ilgili arama yaptığım zaman www.thd.org.tr adresli şu kılavuz listeleniyor. ben de istiyorum ki benzer bir metni pdf formatında yayınladığım zaman sadece başlık değil metnin içeriğiyle ilgili kelimelerle de arandığında aynen bunun gibi sonuçlar arasında çıksın ve tıklandığı zaman direk pdf olarak açılsın. bunun için ekstra bir şeyler yapmam gerekiyor mu?

saçma sapan anlattım ama umarım anlaşılıyordur. teşekkürler.

 
benim anladigima göre google pdf dosyamin icerigini indexlesin ve arama sonucunda versin demek istiyorsun. bunun icin pdf dosyani sayfana koyup link vermen yeterli. google senin sayafani ziyarete gelecek o pdf dosyasinin icerigini inceleyip indexleyecektir. pdf icindeki resimler ise indexlenmeyecektir. ama bu konuda google icin yardimci olmak istiyorsan bir de sitemap hazirlarsan google bunu kacirmaz. sitemap hazirlamak icin support.google.com
googlein sayafani ne zaman gelecegi, icerigin ne kadarini indexleyecegi, bu icerige göre sayfanin rankinin nasil ayarlacagi icin kesin birsey söylemek zor, ama SEO konusunu inceleyebilirsin.

  • emrahday  (27.07.16 17:07:34 ~ 17:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.