[]

Kontenjanları Yarı Yarıya Düşen Bölümler

Sıralama olarak aşağı yukarı ne kadar yükselirler? Tecrübe eden var mıdır?




 
bazı bölümler ilk giren ve son giren öğrencinin sıralamasını yayınlıyor. odtünün aday öğrenci sayfasında var mesela. çok kaba bir tahmin olsa da bu bilgi biliniyorsa ilk ve son girenin ortası herhalde iyi bir başlangıç olur.


  • ron dennis  (27.07.16 15:22:58) 
Geçmiş yıllardaki örnekleri kurcaladım ancak bulamadım maalesef. Kontenjan artıranları biliyoruz, epey düşüyor ama tersi nasıl bir etki yaratır acaba...


  • sevgikusunkanadinda  (27.07.16 15:35:34) 
Benim o tip konular için formülüm yök atlas'tan o bölüme yerleşen kişilerin yerleşme puanlarının ortalamasına bakmak, orada netlerine kadar yazıyor. Sonra 2015 misal, 2015'te o puan kaç bin ediyor ona bakıyorum.

Tamamen kafadan örnek vererek anlatmak gerekirse,
2015'te X Üniversitesi'nin Y bölümü kontenjanı 40 kişi.
Tavan sıralaması 23 bin Taban sıralaması 75 bin.
Atıyorum yerleşme Lys puan ortalaması 360, bu -yine atarak söylüyorum- 2015'te 65 bine denk geliyor. O zaman diyorum ki 40 kişiden en fazla 5 kişi 40 binden daha iyi sıralama sahip. Genelde 40-75 bin arası gelmişler. Kontenjan yarı yarıya düşüp 20 kişiye düştüyse 55-65 binden kapatabilir diye tahmin yürütüyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.
  • deeps  (27.07.16 17:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.