[]

Ev bakmaya gideceğim, önerileri alayım

Birkaç saat sonra en çok bir yaşında olduğunu tahmin ettiğim evi gezmeye gideceğim. Nelere dikkat etmeli, ev sahibine sorulması gereken sorular, evin içinde kurcalanması gereken yerler nelerdir?




 
tuvalet banyo tavanlarına dikkat et. rutubet su sızıntısı vs bir şey var mı diye. mutfak dolaplarının içi aynı şekilde. pencereleri ve kapıları kontrol et. onun haricinde bir şey gelmedi suan aklıma.


  • cagdassalur  (26.07.16 15:38:53) 
Aidat - ek masraflar vs iyice sorun. Keske firsat olsa da komsulardan biriyle konussaniz. (1 saat once gidip birilerini yakalayabilirsiniz gerci adresi biliyorsaniz.)


  • brkylmz  (26.07.16 15:40:31) 
Hasar vs varsa fotograflamayi unutmayin. Aradan 2 3 sene gecince ustunuze kalmasin. (Gerci ev yeni ama)


  • brkylmz  (26.07.16 15:41:04) 
su basıncına bakın musluklarda ip gibi akıyor olmasın su, apartmanın içinde ve tuvaletlerde vs. koku var mı ona bakın genellikle varsa o kalıcı oluyor (apartmanın gideri kötü ise), balkon varsa içerden tavanlara mutlaka bakın akan kokan olmasın, ısınmaya bakın her odada cücük kadar petek varsa kışın zor olur, hangi yöne baktığını sorun/bakın, kuzeye bakan ev kışın soğuk olur,


  • kassiopeia  (26.07.16 15:50:03) 
Sabah direkt güneş alıyorsa bütün gün çok sıcak olur onu anlamaya çalış. Mesela bi de ev yalıtımlı mi hem ısı hem ses. En üst kat en alt kat iyi değil. Ana caddeye çok yakınsa çok trafik gürültüsü olur.


  • dahayeniymis  (26.07.16 15:50:32) 
deprem?


  • xu  (26.07.16 15:55:11) 
ek yapayım;
ses yalıtımı + üst kattan yan daireden ses geliyor mu?
elektrik tesisatı ve priz kontrolü yap
  • ankara06  (26.07.16 15:55:43) 
dairenin mimari projesini edin belediye ve tapudan. projesine aykırılık var mı yok mu ona bak.
gezdiğin dairenin konumu mimari projede örtüşüyor mu onu kontrol et
belediyeden hakkında herhangi bir olumsuz karar var mı onu araştır. ruhsat ve iskanını da kontrol et.

not: eğer evi kredi ile alacaksan bu dediklerim ekspertiz raporunda bakılacaktır mutlaka.

dairenin fiziksel formu ile alakalı olarak da güney cepheli olmasına dikkat et.
odalarda yeterli priz var mı ona bak.
odaların orta yerinde kolon olmamasına dikkat et.
pencereleri kapatıp dışarıdan çok ses geliyor mu ona bak.
  • teritori  (26.07.16 16:28:56) 
çekmece boyuna bak. benim önceki evde çekmecelere dikkat etmemiştim, kaşıklar sığmıyordu dikey olarak. öyle deme çok önemli bir detay bu.


  • hakim oynayin dedi  (26.07.16 16:36:27 ~ 16:37:05) 
www.zaytung.com

Burdan da biraz fikir edinebilirsiniz.
  • premium hayat yan gel yat  (26.07.16 17:17:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.