[]

koca bebek için uyku eğitimi

bebek için uyku egitimi sorusunu gorunce bir de ben sormak istedim. ama ben eğitim için biraz geç kaldım galiba :( bebeğim 15 aylık oldu.

yaklaşık 1 yasına kadar emerek uyudu. sonrasında bundan kurtulmak için emzirmeyi bitirdiğimde uyanık olmasına dikkat ettim. ama simdi de şöyle bi sorunumuz var. uyurken mutlaka temas halinde olmak istiyor. sürekli olarak yüzümü okşuyor burnumu sıkıyor filan bu şekilde uyuyor.

okuduklarımın da etkisiyle birkaç gündür kendi uyusun diye uğrasıyorum. yatağa koyup yanına oturuyorum ama surekli yatakta ayaga kalkıyor ve tekrar tekrar yatırdıgımda da deli gibi aglıyor. bi süre böyle gittikten sonra sonuç hep yine yanyana temas halinde uyumakla sonuçlanıyor. hep o kazanıyor yani.

bütün gün görüşemiyoruz çalıştığım icin. sanırım da bu yüzden hiç kıyamıyorum. neyse bugun de sarılıp yatsın diyorum. ama kocaman da oldu yani ne yapsam bilemiyorum. iyice bağımlı oldu sanırım bana.

ne yapmalıyım?

 
Ya birak sarilsin yatsin,dunyada bundan daha guzel bir sey yok.hersey kitaplarda oldugu gibi olmak zorunda degil,yeterince buyuyunce kendi gidip yatiyor yerine,yatagini cazip hale getirin.


  • duptıs  (26.07.16 11:42:54) 
benim kızım da 10 aylık ellerinizden öper.
eşimle aldığımız kadar istediği yaşa kadar aramızda yatacağı yönünde. varsın 30cm'lik alanda yatayım ben ama o mutlu olsun, biz mutlu olalım.

o yüzden bence bırak sarılsın sana, kokunu alarak uyusun.
  • teritori  (26.07.16 11:46:45) 
bence de bırak sarılsın uyusun.

ama eğitim vermek istersen kademeli olarak uzaklaştığın bir yöntem vardı, adını getiremedim. onu deneyebilirsin.

ya da yatır kaldır yöntemi. her ikisi de çalışıyor.
  • babilbaligi  (26.07.16 15:22:51) 
bir yerde okumuştum anne göğsünde yatan çocukların ileride yüksek özgüven sahibi bireyler olduğuna dair, aklıma o geldi. bence de bırakın uyusun sizinle.


  • aslmtn  (26.07.16 15:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.