Giriş
(5)

Ulusal Vize Başvurusu

carmine lupertazzi
Efenim şimdi benim Polonya'dan alınmış Aralık ayına kadar geçerli bir schengen vizem var. Ekim ayında da yüksek lisans için Polonya'ya taşınıyorum. Şimdi ben aralık ayına kadar geçerli schengen vizem olmasına rağmen Polonya'ya gitmeden önce uzun süreli kalış için ulusal vize başvurusu yapabilir miyi
Efenim şimdi benim Polonya'dan alınmış Aralık ayına kadar geçerli bir schengen vizem var. Ekim ayında da yüksek lisans için Polonya'ya taşınıyorum. Şimdi ben aralık ayına kadar geçerli schengen vizem olmasına rağmen Polonya'ya gitmeden önce uzun süreli kalış için ulusal vize başvurusu yapabilir miyim? Yoksa schengen'in zaten var git oradan başvurursun mu derler?

Teşekkür ettim.
0
carmine lupertazzi
(26.07.16)
Amaclari farkli. Turistik vizeyle zaten ogrenci olamazsin. Bir de turistik vizenin suresi kisitli. Yuksek lisans dedigine gore en az iki yil kalacaksin. Oyle demezler, almadan gidersen orada sorun olabilir.
0
evrim halkasi
(26.07.16)
ulusal vize diye bir sey yok.

oturma izni var. oturma iznini turistik vizeyle oradan almana polis sikinti cikarabilir, ulkesine/polisine gore degisiyor. en iyi konsolosluk bilecektir bunu, arayip sorabilirsin.
0
lanc
(26.07.16)
Tekrar basvuracaksib. D tipi vize icin. Sonra gittiginde oturuma cevireceksin.
0
fapple
(26.07.16)
Eğer Turistik vizeyle oraya gidersen oturum izni alamazsın. D-tipi vize dedikleri Ulusal Vize'ye başvurman lazım.
Benim de şu anda Kasım ortasına kadar geçerli Shengen'im var Almanya için. Ama doktoraya gideceğimden dolayı tekrar vizeye başvurmalıyım.
Burada halledip öyle git bence.
0
chitosan
(26.07.16)
Yanlis bilgiler verilmis. Turistik vizen de olsa elindeki okul kabul evragi, banka hesabi, odeme dekontu, ev sozlesmesi ve pasaportun ile basvurunu yapabilir, pasaportuna kirmizi damga vurdurabilirsin. 2-3 ay sonra da kartin cikar.

not: ulusal vize tabi ki var. pasaportunda kirmizi damga oldugu surece polisin senin uzerinde herhangi bir yetkisi yok. o isler straz graniczna'nin yetkisinde.
0
brawler
(04.09.16)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.