[]

feto'nun askeri liselerde uyguladigi mobbing

cumadan beridir yazilanlari okuyorum... bu ulkenin medar-i iftihari olmasi gereken tsk'daki basarili ve ulke icin hizmet etmeye can atan insanlarin yasadiklarini okurken gozunden yas gelen baskalari var mi?

Sizce bu durumu telafi etmek mumkun olacak mi?

Ayrica duyurudaki feto hayranlari, bu durumlari nasil degerlendiriyorlar? Bunlarin hepsine yalan deyip mi geciyorlar?

 
benim şaşırdığım bunu insanların yeni farketmesi. başka ülkelerde mi yaşıyorsunuz, haber mi okumuyorsunuz ya da çevrenizde hiç mi böyle ayrılan insan yoktu da haberdar olamadınız?


  • tosunpasa  (25.07.16 20:10:18) 
Askeri lise ve sonrasında harb okulu okuyan çok yakın akrabalarım vasıtasıyla ben de doğruluğuna şahitlik edebilirim ki saçma sapan sağlık nedenleriyle bir sürü gencin /çocuğun asker olması çok istemelerine rağmen engellendi ayrıca harb okulu sürecinde işkenceye varan fiziksel açıdan yıpratıcı eğitimlerle insanlar okulu bırakmaya zorlandı sürekli.


  • turkuaz  (25.07.16 20:12:58) 
evet, arkadaslar... son 6 yildir turkiye'de yasamiyorum, haberleri duzenli takip ettigim de soylenemez :(

peki umutlu bir seyler soyleyebilir miyiz? TSK'dan bu insanlarin tamamen arindirilmasi ve o pozisyonlara hakedenlerin gelmesi mumkun olacak mi?
  • icince bokunu cikaran arap  (25.07.16 20:15:44 ~ 20:18:04) 
Üstte acemi link verince hatırladım. Şu an subay olan kuzenim de askeri lise sonrası harb okulu öncesi böyle bir kampa katıldı.10-15 gün boyunca dikenlerin üstünde,üstünde sadece kilot olmak üzere süründürmüşler.Kuzenim evi arayıp ben askerliği bırakıyorum demişti de annesi babası sakın gelme dayan deyip zor ikna etmişti.Eve delik deşik gelmişti.Bu adamların yatacak yeri yok.


  • turkuaz  (25.07.16 20:20:30) 
Son soruna cevap. Bu ülkede hak etmek diye bir şey pek yok. Cemaat gider akp kadrolaşır. Yani umut yok. Akp giderse de başkası kadrolaşır.

Evet ayrıca bunları yeni fark etmek de üzücü. Yıllardır cemaat bok yiyor dendi. Akp ile beraber yürüdü, öncesinde de ekmeğini yedi herkes. Şimdi kandırıldık. Hadi oradan. Bu toplum yalaka bu toplum güç kimdeyse onun yanında, kim güce erişse ezebildiğini ezer, çalabildiğini çalar.

Az çalana az hayatımıza karışana razı olmak tüm derdim.

Bir de Tsk neden medari iftihar olmalı? Orduya bu abartılı saygı niye? Ortaçağda mıyız? Kurşun ata ata biter diye güzel bir laf var. Senin ordun süper güçlü olsa ne yazar. Al içi çürük dolu, her gün bir taraftan terör saldırısı, illa ki zayıflar. Eskidenmiş mertçe devlet savaşı, adamlar onu bunu kışkırtarak veriyor zararı.

Sanayi ve teknoloji olmamalı mı iftihar edeceğimiz? Falan. Neyse.
  • bir ileti paylastim  (25.07.16 20:27:11) 
askeriye zordur herkes dayanamaz diye düşündüğümüz için içerdeki örgütün uguladığı mobbing anlaşılamadı bence.
ben sadece bu çocuklar neden korunmadı tüm ordu mu cemaatin elindeydi bunu anlamıyorum.
ayrıca diğer sorduğuna cevap olarak bunlardan temizlenir belki ama kimler gelir yerine onu da düşünmek lazım. maalesef kadrolaşma kısmını bir kenara bırakamıyoruz, gerek burada gerek diğer işlerde.
  • pamuk helvalar cebe  (25.07.16 20:42:14) 
bu konuda daha detaylı bilgi için (bkz: ağacın kurdu )


  • tosunpasa  (25.07.16 20:45:54) 
duyuyorduk bir şeyler de çevremde böyle bir örnek de olmadığı için işin vahametini ve devletin her kurumuna ve tsk gibi bir yere bu derece sızdıklarını düşünemedik şerefsizlerin. Çalınan sorular, yapılan işkenceler... Geriye dönük hakkı yenen çocukla riçin yapılacak bir şey herhalde ama yargılanmaları sırasında bu durumlar için de ayrı bir dava açılabilir. Ya da hakkı yenen bu çocuklar tazminat davası falan açabilirler mi acaba? İnş balyozdu ergenekondu diye kumpaslarla içeri alınan atatürkçüler orduya geri dönebilirler. Ama bu adamları temizlemek çok zor gibi en az yüzde 60-70 sızmış diyorlar, 40 bin fetöcü varmış ve muhtemelen hala da çok var, üst kademeler de bile. Umarım temizlenir hepsi


  • limoncello  (25.07.16 21:19:09) 
@bir ileti paylastim , Gerci bu baska bir tartismanin konusu ama keske bilim, kultur, sanat ya da teknolojimiz ile iftihar edebilsek :( orta cagda degiliz; ama bati ulkelerinin girdigi millenyum ya da internet caginda da (ya da adina ilerde ne denilecekse) degiliz maalesef :( ulkede ugrastigimiz sorunlar middle age sorunlari...
Bizim gibi modern dunyanin temel ayaklari olan alanlarda uretim yapamayan ulkelerin ayakta kalabilmesi icin guclu bir ordusu olmasi sart. Yoksa parca pincik oluruz ve/veya guclu devletler/sirketler tarafindan acikca somuruluruz. Gerci o bile yetmez, teknoloji de bunu follow up etmeli... Bunlarin yaninda daha da onemlisi, bu ulkenin en parlak ogrencilerinin gittigi yerlerin basinda askeri liseler geliyor. bu kadar parlak ve yetenekli bireylerin bulundugu yer sence ulkenin medar-i iftihari olmamali mi?

  • icince bokunu cikaran arap  (25.07.16 22:29:19) 
Ne olacak ki? TSK dediğin kurum hep kendinden olanı kayıran, tek tipleştirmeye dayalı bir kurumdu. Fetocular ele geçirince kendi tiplerine benzetmelerinden doğal ne var?

www.radikal.com.tr

burada adamlar anlatmış, fabrika gibi tek tip çıkartır, çıkmayanı da ayıklarlar demişler.

Bu ülkede kütükten kürt veya alevi olduğun anlaşıldığında tek tipleştirme ihtimali azaldığından TSK'nın kapıları yüksek oranda kapanırdı, Ermeni Rum veya Yahudiysen zaten geçmiş olsun, zorunlu askerlikte bile silah vermezler %90.

Böyle bi kurum tipini değiştirirken eski tipleri bir şekil postalayacak tabi. Şaşırılacak bir şey yok ortada.
  • noluyo yaa  (25.07.16 22:50:51 ~ 22:51:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.