[]

İnternet hızı (superonline fiber)

yarın müşteri hizmetlerini aramayı düşünüyorum ama önce bir fikir almak istedim.

10 megabit limitsiz internet bağlattım geçen hafta, ortalama download hızı ne olmalıdır? ben en fazla bir kere 350kb/sn gördüm o da 1 kere, ortalama değil yani. iptal ettirdiğim 1 mbit ttnetimden daha hızlı değil şimdiye kadar; 50-100 mbit arası gidip geliyor işte. işin teknik kısmından pek anlamam ama mantığım bana bundan daha hızlı olması gerektiğini söylüyor.
diğer bir mevzu da eğer düşündüğüm gibi yavaşsa bu neden kaynaklanıyor olabilir. bir iki cümle ile aydınlatırsanız çok sevinirim, bayram bayram yüzüm güler.

edit: hız testleri sonuçlarına göre sorun yok gibi görünüyor ancak sorun olduğu ortada, hadi bir de burdan yak. bu da ilginç bir veri olabilir problemi çözmek adına. buyrun.

 
öncelikle gerçekten olması gerekenden yavaş,1 mb/sn ile indirmeniz gerekir maksimum verimde. fakat bu fiber internet olayında uzaklık önemli galiba, uzaklığı bahane ederek maksimum 10mbit internet bağlantısı diyorlar. o yüzden müşteri hizmetlerini aradığınızda böyle bir ifadeyle karşılaşırsanız şaşırmayınız.. ama eğer 50-100 kb/sn ile indiriyorsanız genel olarak, başka bir problem olabilir çünkü 50-100 gerçekten çok az..


  • guro1907  (27.11.09 21:32:53) 
1200k ya da 1mb fln olması lazım. yavaslık kullandıgın sıteden kaynaklanıyor olaiblir senın ag kartından olaiblir fln fln. speedtest sitelerıne bakman lazım baglantının ne kadar oldugunu olcmek ıcın. dl hızı yanıltabilir cogu zaman.


  • bryan fury  (27.11.09 21:35:16) 
@guro1907,
hız testlerine bakarken farkettim, speedtest.net sonucunda "distance < 50 mi" gibi bir bilgi var, bahsettiğin uzaklıkla alakalı olabilir mi?

@buryan,
speed test yaptım iki tane, sonuç sorunsuz görünmesine rağmen sorun ortada. başka ne olabilir acaba.
  • robin crusoe  (27.11.09 21:51:53 ~ 21:52:08) 
speedtestlerde düşük çıkmıyormuş hızınız, buryan'ın dediği gibi sizin indirdiğiniz siteden kaynaklanıyor olabilir. ayrıca speedtest'te gözüken "<50 mi" sizinle test server'ı arasındaki mesafe, sizin hızınızla bir alakası yok yani..


  • guro1907  (27.11.09 22:14:25 ~ 22:15:28) 
speedtest te sonuc boyle cıkıyorsa sorun sizde kesinlikle. Ayrıca fiber internet olayında uzaklıgın bir önemi yok. Zaten o yüzden fiber :) Rapidshare premium acc tan ya da adam gibi bir torrent sitesinden download yapmayı deneyin yine de 100kb/s ile falan indiriyorsanız o zaman arayın müşteri hizmetlerini.


  • rurouni  (28.11.09 01:22:27) 
@darkrocq;
350 ile 750 arası gidip geldi indirirken. sanırım indirdiğim siteyle doğrudan alakalı bu sorun.

ancak inanılmaz hızlı değişiyor mesela 400de indirirken yarım 1 saniye içinde 650 oluyor, 750den bir saniyede 500e düşüyor. bu istikrarsızlık normal mi acaba.
  • robin crusoe  (29.11.09 02:09:16) 
normal evet, indirdigin sunucunun durumuna gore degisiyor.


  • bryan fury  (29.11.09 14:59:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.