[]

Darbe ile ilgili eleştiri öfkesi

Darbe ile ilgili yorumlara yönelik eleştiride bulunulduğunda ya da darbecilerin sayısının az olduğu veya beceriksiz olduğu söylendiğinde neden gözü dönüyor bazı insanların? Hepimiz o kişilerin büyük çoğunluğunun siyasi görüşlerini biliyoruz ama ben herhangi bir görüşe bağlamadan sormak istiyorum. Haliyle cevabın da siyasi zeka seviyesi veya yorum olarak değil de soru-cevap olayına girdiyseniz öyle öğrenilmiş hali ile duymak isterim. Yoksa yorumlar, analizler hepimizde var.


Mesela bugün, iş yerinde bir grupla konuşurken bu darbe sırasında sokaklarda 35bin asker, onlarca tank olduğu, darbeyi abd'nin yaptığı ve siyonistlerin desteklediği, cia ve mossad ortak girişimi olup, feto'nun da siyonist olduğu, darbenin süper programlı ve planlı olduğu vs. diye devam eden bütüne yönelik 2-3 cümle eleştiride bulundum diye aşırı ateşli ve saldırgan bir savunma moduna geçtiler. alenen olmasa da ima ile darbeci, fetocu falan ilan ettiler resmen. hani iş ilişkisi, mevki konusu falan olmasa ana avrat sövüp, dövecekleri sanki. yani bu neyin kafası?

Dediğim gibi, yorumdan ziyade bizzat bu gruba sebebini sorup, cevabını alan varsa memnun olurum. Teşekkürler.


Ekleme:
Bu arada benim eleştiri cümlemi de yazayım da "kim bilir sen ne dedin?" olmasın.

"O kadar çok asker yoktu sokaklarda. Ayrıca o dediğin şekilde CIA falan işin arkasında olsaydı bence o amatör hatalar olmazdı" dedim.

 
bana göre öyleleri kraldan çok kralcılar. tabii ki her darbe karşıtına aynı şeyi söylemiyorum ama bazıları var ki sabah akşam atv izlemekten beyinleri yanmış. Akp tarafından ne söylense sorgusuz inanan tipler. daha önce de fırıldak gibi onlarca kez döndüklerine herkes şahit oldu bunlar. o yüzden pek ciddiye alıp nefesini dahi tüketme o tarz insanlara.


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (25.07.16 19:29:33) 
sen de olaya dair kendi "inandığını" dayatarak karşılık vermişsin, yani içeriği farklı olsa da aynı eksenin iki kutbundan tepki veriyosunuz. inşallah sen de bana öfkelenmezsin ^^

bu bilmekten, olayın arkasında kim vardan çok kitleler için inanma yahut inanmama haline dönüştü, zira baştakiler bile olayın içeriğinden bihaber olduklarına dair beyanda bulunuyolar; e medyadaki enformasyondan mülhem yazmaya kalksan 50 çeşit senaryo çıkar, ama nihayetinde doğru dürüst hiçbir şey bilmiyoruz nolup gittiğine dair.
ancak sonuçları yorumlayabiliriz ama onlar da yorum olur.
onları sana söyledikleri şeylere "inanıyolar" sen de "cia falan işin ark..... amatör hatalar olmazdı"ya "inanıyosun" yahut onların inandığına inanmıyosun. çatışma bundan kaynaklanıyo. e o da bize hiçbir şey "bildirilmemsinden" sadece maruz kalanlar olmamızdan kaynaklı.

bütün partiler demokrasi, insan hakları, serbest piyasa (kısaca DİS diyelim) ve dolayısıyla iktidara, onun DİS pratiklerine biat ettiler. hepsi aynı kefeye kondu.
  • dafaisss  (25.07.16 19:48:00) 
Düşman lazım mağduruyet lazım. Durduk yere çomak sokuyon Reis'in işine. Ondan bu sinir.

Yoksa 3 sene önce Feto'ya laf etsen Ak Partililer seni tefe koyardı. İstisnasız hepsinin Feti'ya övgü videoları var. Şimdi hangisi yargılanıyor?
  • babilbaligi  (25.07.16 21:18:51) 
@dafaiss öfke içeren herhangi bir tepki vermedim. düşüncemi söylerken bağırmadım. ayağa kalkıp heyecanlanıp ağzımı zor tutmadım. cümleyi gayet normal konuşma tonunda kurdum zaten ondan sonra başladı konu.

konuyu anlamamışsın, tekrar edeyim. konu kimin neye inandığı değil. neden öfkelenip, derdini anlattığı. başlıkta da belirttiğim gibi.
  • nawar  (25.07.16 21:23:53 ~ 21:28:44) 
Girişimin ertesi gününden beri Aktroller kitlesini konsolide etmek konusunda inanılmaz bir çaba sarf etmekte. Eski dostları Cemaat kendilerine bu konuda son kıyağını yaptı ve o şekilde defoldu gitti.

Silahını bırakıp teslim olan, zorla silah altına alınmış, çok büyük ihtimalle emir vereni tarafından "yapacaksın yoksa hayatını söndürürüm çocuk" denilen erlere işkence uygulayan bir kötülük var ortada.

Bugün T.C.'nin içerisinde yapılacak bir darbenin sürdürülebilirliği hiçbir koşulda yoktur diye düşünüyorum. Ekonomisi de, politik konjonktürü de buna herhangi bir şekilde fırsat vermez. (Olursa direnilir, o çok ayrı ve tartışmasız bir mesele. "AKP'ye bunu yapan kendisinden çok daha farklı düşünenlere neler yapmaz" diye düşünmek bile zaten olası bir darbeye karşı ne yapılması gerektiğini "belki daha iyi olur"culara karşı ortaya koymakta. Geçmiş darbe pratikleri ve darbenin ardından hangi kesimlere, hangi saldırıların yapıldığı da öyle.)

En başa döneceğim. 3 sene önce Gezi yaşandığında barikat kuranlara "vatan haini" diyen, ama reisi ve şürekası "sokağa çıkın" dediği anda silahını bırakıp teslim olanları "dördünü öldürdük beşincisi de burada" diyerek imha etmeye çalışan, cesetlerin üzerinde tepinen bir kitle var karşımızda. Kötülük bu. Başçelişki bu. Yaşadığımız toprakların laneti bu. ABD desteği olmadığı için başarısız olmuş, AKP'nin laciverti konumundaki bir darbe kalkışması değil.

8 askerle valilik, TV kanalı basılamayacağını 10 yaşındaki çocuktan bile duyabiliriz. Bunların öfkesi "biz Geziden iyiyiz tamam mı, bizim hikayemiz daha sağlam" üzerinden gerçekleşen bir eziklik parodisi.

Yazık, asla kendi hikayeleri olamayacak. Asla bizim yaşadığımız güzellikleri ve dayanışmayı yaşayamayacaklar. Acınası.
  • sevgikusunkanadinda  (25.07.16 21:28:03) 
anladım, öfke kısmını yanlış anlamışım mazur gör. ama "anlamamışsın" tavrı bile pasif agresif bir tepki, biri benimle yüzyüzeyken bu üslupla konuşsa karşılığında kızarım.

işin içinde öfke olmaması "inanmak" kısmında dediğimi değiştirmiyor, işin sana dair olan kısmında.

zira olayın künhünü resmi makamlar bile doğru dürüst açıklamıyolar, iyimser olursak bize söylemiyolar, kötümser olursak kendilerinin de ne olup bittiğinden haberi yok, denebilir. ama o kısmı bile muğlak ve yoruma açık baksana. sen medyadan gördüklerinden anladıklarından "O kadar çok asker yoktu sokaklarda. Ayrıca o dediğin şekilde CIA falan işin arkasında olsaydı bence o amatör hatalar olmazdı" şeklinde bence'li bir teori kurmuşsun ama bir dayanağı yok, iş sana inanıyo muyum inanmıyo muyum haline bürünüyo.

diğerlerini de ben "arkamıza büyük bir güç aldık vay bee meydanları doldurduk nası görüyo musun vatanı milleti kurtardık" algısına da yoruyorum.
  • dafaisss  (26.07.16 01:13:37) 
@dafaisss konu kimin neye inandığı değil. Takıldığın nokta hala yanlış. Yanlış yorumun üzerinden, Beni eleştirir, hatta "dayatmak" ve "inşallah sen de bana öfkelenmezsin" cümleleri ile giriş yaparsan elbette cevap olarak aynı tonda konuşurum.

Konuyu tekrar edeyim. Ortada onun bir yorumu var ve benim bir yorumum var. Gerçek bilgi değil. İkisi de yorum. Fakat ben, onun yorumunu doğru bulamadığımı gayet insan gibi belirtip, doğru bulmama sebebimi yine normal bir şekilde belirtirttim. Buna karşılık olarak da öfke nöbetin girip saldırma başladı.

Benim sorum "neden benim inandığıma inanmıyor?" değil. Bunu neden öfke ile yaptığı? Yoksa sakince anlattığı sürece isterse bu darbe girişiminde game of thrones dizisindeki Littlefinger'ın parmağı olduğunu söylesin fark etmez. Diyalog çerçevesi içerisinde makul sebepler göstererek tartışılır o konu.
  • nawar  (26.07.16 13:01:41) 
zaten ben dini bir inancı kastetmedim.
sen kendi yorumuna "inanıyosun", onlar da kendi yorumlarına "inanıyolar".
ortada gerçek, etraflıca dayanakları kaynakları olan bir haber, bilgi, açıklama olmadığı için her tür yorum inanca dönüşüyor.
  • dafaisss  (26.07.16 14:26:21) 
@dafaisss dını ınanc durumu degıl zaten herkes ınandıgı seylerı soyluyor elbette dogru olan da bu ama ınsanların ınandıgın seyı bagıra bagıra kabul ettırmeye calısması, karsıt fıkırde bırıne saldırırcasına konusmaları mantıklı mı? soru bu.
haa genel olarak boyledır ama bagırıp, saldırıp baskın cıkmaya calısılır.
ayrıca buyuk rakıp lazım tabı uc bes kısıyı durdurmadı ınsanlar, magdur olmak lazım, boyle olması lazım..
  • pamuk helvalar cebe  (26.07.16 14:56:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.