[]

starbucks kahve çektirme

burası taze çekip veriyor di mi her zaman? bi kere babama önceden çekilmiş paket vermişlerdi de çok sinir olmuştum ondan soruyorum. bir de 250 gr değil de 100 gr falan da çekiyorlar mı?




 
starbucks'da satılan kahveler taze değildir. en az 2 ay önce kavrulup paketlenmiştir. çekmek istediğinizde o paketi açıp çekip verirler. taze kahve almak istiyorsanız aşağıdaki sitelerden alabilirsiniz. siparişinizle birlikte kavrulup gönderilir.

www.baristasepeti.com
www.urbancoffee.com.tr
www.kahvefabrikasi.com
  • mr.goodcat  (25.07.16 16:02:26) 
Fırınlanıp paketlenen kahveler 2 seneye kadar bayatlamadan tazeliğini koruyor, Starbucks kahveleri de bu anlamda sıkıntısızdır. Kahvenin bayatlaması için oksijenle temasa geçmesi lazım. Önceden çekilmiş kahveyi almışsa bayat olma ihtimali yüksek ama Starbucks'ta ben hiç öyle bir şey görmedim; raftan sen alıp veriyorsun paketi, görevli de çektirip sana veriyor. Onun dışında, paket kaç gramsa o kadar çekerler. Yani 250 gramlık paketi alıp 100 gramlık çektiremezsin.


  • angelus  (25.07.16 16:11:54) 
250 grlik paketi alip 100 gr cektirebilirsiniz. Ne kadarlik isterseniz o kadarini cekip, gerisinin agzini kapatip veriyorlar.


  • red g  (25.07.16 16:21:53) 
Ben de bir şey daha söyleyeyim iyice aklın karıssin :)


Starbucks kahveleriyle ilgili ben de angelus'un dediği şekilde biliyorum. Yani oksijen almadığı müddetçe taze kalıyor. Cekilmis kahveyi babana nasıl vermişler anlamadım zira genelde sana senin istediğin şekilde çekip veriyorlar. 100 gramlık alamıyorsun sanırım, paket ne kadarlıksa hepsini almalısın.

Kahve ogutucusune gelince; ben bir ara eve alacaktım ama yabancı bloglarda filan hep şu yazıyor; 100 150 liralık ogutuculer kahveyi ogutmuyormus, parcaliyormus. Dolayısıyla öğütme işlemi sağlanmadigi için aslında kullanilmamasi gerekiyormus. Bir de metal olanlar zarar veriyormuş. Diğer ogutuculer de gereksiz pahalı bana kalırsa. Makinenin iki katı fiyata.

O yüzden özel hava geçirmeyen bir kahve kabı aldım, onun içinde 1 aya kadar saklanabiliyormus. E bizde de 1 ayda bitiyor zaten o kahve.

Şunu da eklemeden edemedim; 2 aylık kahvenin bayatladigini anlıyorum ben acı geliyor ama çekilmiş 1 ay kalmış kahveyi içince 'ay bu kahve bayat ama' diyecek kadar gurme olamadım henüz. Zaten cogumuz da değiliz bence. O yüzden alıp 1 1.5 ayda bitirebiliyorsan çok da şey yapma.
  • fraise  (25.07.16 16:24:30 ~ 16:27:38) 
Çekilmiş kahve on dakika sonra bayatlar. Kavrulmuş kahve de bir ay sonra bayatlar. 150 liraya düzgün öğütücü yok, metal bıçaklı onlar. O yüzden el değirmeni alıp kendin çek derim. 50 lira bir şey, öğütmesi otuz saniye ya sürüyor ya sürmüyor.


  • i was made for you  (25.07.16 16:36:20 ~ 16:37:22) 
Kendi kahvemi yetistirsem?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.07.16 17:39:20) 
tchibo'da istediğiniz miktarda çektirebilirsiniz 50 gr, 100 gr falan almak istiyorsanız.


  • slow like honey  (25.07.16 18:03:52) 
Angelus+1. İstediğin kadar çektiriyorsun. Metal bıçak bıdı bıdı yapılması da anlamsız. Sanki herkes la marzocco kullanıyor evinde.

İstediğin kadar değil de kadarını demek daha doğru bir de. Çünkü her türlü 250 gram paketi alacaksın. Ama tchibo olursa öyle bir zorunluluk yok. Paket satmıyor vakumlu şekilde.
  • bir ileti paylastim  (25.07.16 18:35:13) 
250 gramlık paketi alacaksın ama istediğin kadarını çektirebilirsin kalanını çekirdek olarak yine sana veriyor. Daha sonra götürüp çekirdekleri şunu çeker misiniz de diyebilirsin ayrıca. Paket açıkdıktan sonra tabii hızlı tüketmek gerekiyor ama raftaki paketler vakumlu ve uzun süre tazeliğini koruyor.


  • dahayeniymis  (25.07.16 19:05:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.