[]

akşam yemeği yememek, artıları-eksileri,tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?

normalde migrenden dolayı mümkün değil öğün atlayamıyordum. ama son çöl sıcaklarının olduğu dönemde iştahım kapandı, hiç bildiğim bir durum değil bu çocukluğumdan beri.

öyle böyle önce birkaç akşam derken, şimdi yaklaşık 2 aydır istisnai davet durumları falan hariç tamamen akşam yemeğini kestim. solgar 5htp, kefir, magnezyum desteği derken migren ataklarının arasıda bir hayli açıldı. akşam yemeyince çok iyi uyuyabilmeye başladım, dinç uyanıyorum, hafiflemiş hissediyorum, azda olsa kilo kaybıda oldu (18 kilo vermem lazım, sağlığımı tehdit eden bir durum yok kolestrol falan ama yinede kilo vermeliyim). haftada 3 akşam hafif bir yürüyüş yapıyorum.

sabah 09:00 gibi kahvaltı yapıyorum (domates, salatalık, yeşillik,zeytin,peynir,haşlanmış yumurta, bir dilim tam buğday benzeri ekmek), ara öğün, sebze yemeği veya ızgara et+yoğurt+salata şeklinde öğle yemeği, ara öğün (az miktarda fındık,beyaz leblebi, kabak çekirdeği gibi), 16:45 civarı peynir, meyve, yoğurt türü az bir şeyler atıştırıyorum. akşamda 1 çay bardağı kefirimi içiyorum, belki bazen meyve veya kuruyemiş (fındık, kabak çekirdeği, ceviz falan).

ama ne zaman diyetisyene gitsem bana hep söylenen öğün asla atlanmamalı idi. şimdi ben sağlığıma zarar verecek bir şeylerde yapmak istemiyorum açıkcası. araştırdım, okudum ettim, akşam yemeği yememenin iyi bir şey olduğu yazıyor. bu konuları bilen birileri düşüncelerini paylaşabilir mi? akşam yemeği yememe uygulamasını yapmış olan varsa tecrübelerini yazar mı lütfen?

 
Günlük toplam ihtiyacını karşıladıktan sonra öğün atlamanın sana bir zararı olmaz.


  • arnold schwarzeneger  (25.07.16 13:02:57) 
ben de senin gibi besleniyorum, sabah normal kahvaltı ediyorum öğlen sebze ya da et ağırlıklı besleniyorum ama sulu yemek yemeye özen gösteriyorum. akşamı da yoğurt vb. şeylerle aperatif geçiriyorum. akşam yediğimde sabaha kadar midem şiş geziyorum ve ertesi gün öğlene kadar midem ağrıyor, gastritim var. o yüzden daha hafif şeyler yiyerek akşamı geçiriyorum. deneyimlediğim için bir kötülüğünü görmedim, tam tersine kendimi daha iyi hissediyorum ama sağlıkçı değilim sadece deneyimimi paylaşmak istedim.


  • duyond  (25.07.16 13:08:57) 
öğün atlama bence.. az da olsa bir şeyler ye.


  • sizofren06  (25.07.16 13:26:53) 
Ben de öğün atlama meselesini ilk buraya sormuştum, arnold schwarzeneger ''intermittent fasting diye bir şey var, atla bir şey olmaz'' demişti. Yaptım oldu.
Bazen kahvaltıyı bazen de akşam yemeğini atlıyorum, çok karnım kazınırsa bi' kase yoğurt ya da bir iki parça meyve. Dediğiniz gibi daha dinç oluyorum, bir süredir kanaat getirdiğim şey: günde 3 öğünün gerçekten fazla olduğu. Bir öğünü atlamak, açlıktan ölünmeyecekse elbette, mideye ve vücuda dinlenme fırsatı veriyor.
Tabii bu konular oldukça subjektif, herkesin bünyesi ve bünyesinin verdiği tepki farklı. Bence siz de vücudunuza kulak verin ve sizin için uygun olanı bulduktan sonra insanlara kulak asmayın çünkü birine iyi gelip diğerini kötü yapan bir şeyler mutlaka olacaktır.
  • o my god they killed kenny  (25.07.16 13:39:06) 
@o my god, arnold sağolsun bana da detaylı anlattı mesajla. işlem tamamdır :).


  • Phoebe  (25.07.16 15:03:11) 
bu yöntemle kilo veren var mı?


  • geçerkenugradım  (24.11.18 19:00:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.