[]

suriyeli cocuk okutmak

arkadaslar bildiginiz üzere ülkemizde agir islerde calistirilan cok sayida suriyeli cocuk var.
ben istiyorum ki bunlardan birisinin okumasini saglayayim aylik belli bir miktarda yardim da bulunayim, aileleri de cok fakir oldugundan okula göndermiyorlar cocuklari.
yurtdisinda oldugum icin ben ilgilenemiyorum yakindan ne yazik ki. konuyu actigim birkac kisi de ilgisiz kaldi.

bunla alakali dernekler var ama bu derneklere hali hazirda ulasabilmis cocuklar zaten okula vs gidiyordur.

demek istedigim o ki topluca sikayet ediyoruz ilerde it kopuk olacak bu insanlar diye. bunun önüne gecmek icin ben kendi üstüme düseni yapmak istedim.

sizce nasil bir yol izleyeyim?

 
Spi var. Bence yine de guvenilir dernek araciligiyla yapin, cunkunkontrolu olmus olur. Diger turlu parayi alip, cocugu yine okula gondermeyebilirler. Dernegin ne kadar cok butcesi olursa o kadar cok cocuga ulasabilecek.

edit: www.smallprojectsistanbul.org
  • red g  (25.07.16 11:48:39 ~ 14:03:42) 
Dernegin buldugu cocuk zaten okula gidiyo demek yanlis cunku dernek para oldukca cocuk buluyor.


  • beriberi  (25.07.16 12:35:31) 
neden bir turk cocuk degil? ayni durumda olan hatta o suriyelilerin yararlandigi haklardan bile yararlanamayan fakir turk aileler var. neden onlarin okumaya calisan cocuklarini dusunmediniz? suriyeli cocuk okutmak bence mantikli degil, zira geri gidebilir ulkesine.. diyelim ki kaldi, bir turk cocugu kadar turkiyeye kalben bagli olacagini da sanmiyorum. bence turk bir cocuk okutmak bu ulkeye daha cok yarar saglar..


  • wagner love  (25.07.16 12:43:23) 
wagner love +1


  • glamdr1ng  (25.07.16 12:55:05) 
Wagner +2


  • chiper  (25.07.16 13:33:19) 
Wagner+1


  • limoncello  (25.07.16 13:42:04) 
wagner +1


  • aslmtn  (25.07.16 13:44:00) 
hali hazirda sistemin icinde bulunan bir cocuk, ailesi fakir de olsa cevrenin destegiyle egitime ulasabilir diye düsündüm.

yanlis düsünüyorsam düzeltin, uzun yillardir Türkiye'de degilim. Memleketim olan kücük bir anadolu sehrinde bile, cok fakir mahallelerdeki cocuklarin hepsi okula giderdi. istanbul gibi yerlerde elbet vardir ama ben cocuk isci olayinin -kendi memleketimde- suriyelilerle birlikte patladigini duydum/gördüm.

o sebeple suriyeli demistim.
  • kimse  (25.07.16 13:46:10) 
önce wagner love +1

Sonra, suriyeli bir çocuk okutmak belki vefalı bir kişiliği varsa ileride seni daha çok mutlu edebilir ama günümüzde hali hazırda acımasız kapitalist sistemin ezip suyunu çıkarttığı türk toplumunun suriyelilerden daha fazla yardıma ihtiyacı var. Savaş nedeniyle ülkesini terk eden bir toplum başka ülkelere sığınabilir ya da mevcutta bulunduğu ülkenin sosyal yardımlarından faydalanabilir ama kendi insanlarımız için durum böyle değil, mesela bir türk çocuğu gidip kendi devletine ben okumak istiyorum beni okutun diyemiyor bu yüzden türk okutmak her açıdan daha mantıklı. Belli ki bir iyilik yapmak istiyorsun ama kanımca seçimin yanlış.
  • solo  (25.07.16 14:27:55 ~ 14:28:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.