[]

elhamdülillah müslümanız ama ...

bi duyuru vardı uçmuş, bayağı ağır eleştirmiş ama hakkaten bugün ben de müslümanlığımdan utandım.
her kurban bayramında aynı rezalet, aynı iğrençlik, aynı pislik. yüzyıllardır müslüman bi milletiz, neden hala bu işin doğru düzgün, medeni bi yolunu bulamadık. her taraf çöplük, kan gölü oldu. sonra o pisliğin içinden etler yenecek.
hadi çoluk çocuk o vahşeti izledi o ayrı ama bi de burnunun dibinde başka bir koyunun kesilişini titreyerek izleyen bir koyun gördüm bugün. bunun neresi ibadet? güya hayvana eziyet edilmez, günahtır, ama satılışından arabaya yüklenişine, kesilişine kadar her şey eziyet hayvana. kesilene kadar bacağı, boynuzu kırılanlar bile var. nedir şimdi bu işin aslı? gerçekten böyle bir ibadet yada sevap olabilir mi, yoksa biz mi bilmiyoruz bu işin aslını?
madem başladım devam edeyim. şimdi haberlerde hac görüntüleri vardı. güya islamiyette putlaştırma yoktur. uzun yıllar (hatta belki de hala) resim, heykel bile yasaklanmıştır. pekiiiiiii;
şeytan taşlamayı biliyordum ama demin ilk defa büyük-küçük-orta diye 3 ayrı, sembolik şeytan sütunu olduğunu ve üçünün ayrı ayrı taşlandığını duydum. şimdi şeytan taşlıyoruz diye bildiğin sütuna taş etmek putlaştırmak değil mi?
ya da kabenin etrafında dönmek? türbeye gitmeyen denir, sonuçta kabe de bir nevi türbe değil mi? peygamberin mezarı olması, onun etrafında dönmek bir mezarı türbe ya da put haline getirmek değil midir?
bunlar gerçekten Kuran-ı kerim'de var mı yoksa biz mi yozlaştırdık bu işi?K

Herşeye rağmen herkese iyi bayramlar.

ÇOK ÖNEMLİ NOT: niyetim herhangi bir şekilde polemik yaratmak yada dini bir tartışma yaratmak değil. eminim bugün aklı başında pek çok insan gördüklerinden rahatsız olmuş, bunları düşünmüştür.

 
ne kadar medenilestirmeye çalisilsa da din bu. ayrica hangi olayda ne kadar medeniyiz hangi organizasyonu basariyla gerceklestiriyoruz da bunu yapalim?


  • samfisher  (27.11.09 18:14:58) 
kurban konusu açık. böyle rezalet olmaz, hayvana eziyet günahtır. din böyle olmasını emretmiyor, biz yanlış uyguluyoruz. kabedeki amaç, müslümanların bir araya gelerek birlik duygusunu yaşaması, islamiyetin dığduğu toprakları görme, dini duyguların perçinlenmesi. araya peygamberi yada onun mezarını sokarak allah ile iletişim kurma gibi bir düşünce yok kesinlikle. o bahsettiğin şeytanları ilk defa senden duydum bana da hoş gelmedi.


  • milk it  (27.11.09 18:24:25) 
evet bahsettikleriniz zaten kurban ibadetine aykırı olan şeyler. millet olarak bokunu çıkarmadığımız ne var ki.
bu arada kabe peygamberin mezarı değildir.

  • canseven  (27.11.09 18:57:01) 
kabirleştirme, mezarlık vs.. bu da bir nevi putlaştırma değil midir? mezarının başına gidip dua etme vs...


  • birberberbirberberebreberber  (27.11.09 19:05:12) 
öncelikle size de iyi bayramlar diliyorum.

endişelerinize gelirse kurban kesme konusunda sonuna kadar haklısınız. ne diyebilirim? üstüste koyulmuş bir el arabasına koyulmuş koçlar, koyunlar gördüm bugün. bu değil kurban ibadeti. kesinlikle bu değil. içim acıyor şu an.

bu işi biz yapamadık arkadaşlar. hiç bişi işi layıkıyla yapamadığımız gibi. şu kurban kesme geleneği avrupa'da olsaydı emin olun her köşede steril kurban kesme kompleksleri olurdu, herkes medeni bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirirdi bizde olmuyor.

kabe konusunda ise, sanırım bir yanılgı var, kabenin içinde mezar yok arkadaşlar. peygamberin mezarı medinededir. kabe içi boş bir binadır. islami inanca göre kutsal bir binadır.
  • eyke  (27.11.09 21:29:28) 
din bu demek isin kolaycılıgı ucuzlugu ki muslumanlar cok seviyor bu savunmayı. arkadasım entegre tesis gibi yerlerde senın kurbanda kestigin kadar hayvan bi gunde kesiliyor pislik rezalet olmadan. bu isin cozumu var fakat tutarlı olun musluman yoneticilierinizden isteyin.


  • bryan fury  (27.11.09 21:43:36) 
önceki cevapları okumadım benzer şeyler yazdıysam özür dilerim.
1.Kâbe peygamberimizin mezarı değil
2.Şeytân taşlama putlaştırma değil temsili birşey puta tapınırken insan tanrıyı temsilen puta değil direk put olan maddeye tapar.ama şeytan taşlanırken orda şeytan olmadığının farkındalar.
3.Kâbenin türbeyle herhangi bir alakası yok.
  • enter saltman benim  (27.11.09 23:11:46) 
2.Şeytân taşlama putlaştırma değil temsili birşey puta tapınırken insan tanrıyı temsilen puta değil direk put olan maddeye tapar.ama şeytan taşlanırken orda şeytan olmadığının farkındalar.


hz muhammed'in kirdigi putlar vardir, kureys kabilesine ait olan. lâkin o araplar o putlara tapmiyorlardi, onlar araciligiyla tanriya ulasiyorlardi, tanrilarinin adi da al ilah'tir hatta. ayrica namazin, orucun, kurbanin islamiyetten önce olmadigini mi zannediyorsunuz?
  • samfisher  (28.11.09 00:29:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.