[]

Bir Mizah Kitabının Adını Hatırlayamıyorum

Askerde okuduğum bir mizah kitabı vardı. Daha doğrusu arkadaşım, kütüphaneden almış, 2-3 gün filan bana vermişti okumam için. Kitabı okurken hiç beklemediğim kadar gülmüştüm. Kahkaha atmaktan gözümden yaşlar gelmişti. Öyle güzel bir anlatımı vardı ki. İşte bu kitabın adını hatırlayamıyorum. Belki okumuşsunuzdur diye size soracağım;

Kitabın adı, antik bir yerleşim biriminin adını da içeriyor; sadece örnek olsun diye söylüyorum; mesela; "thelmessos'a yol anılarım"... bunun gibi bir şeydi. ama bu sadece aklınıza gelebilir diye verdiğim bir örnek arkadaşlar.

yani bunu bile hatırlamakta güçlük çekiyorum. ama emin gibiyim. kitabın isminde böyle uzun bir kelime olan antik bir kentin adı geçiyordu. kitap, genelde güneyde, ören yerlerinde yürüyüşe filan çıkan, yaşını başını almış, 80'lerde hareketli bir siyasi hayat da yaşamış bir adamın anılarıydı.

Bu kitabın şimdilerde baskısı olduğundan bile şüpheliyim. Ben askerdeyken, kitabın mesela 97 basımı gibi bir şey olduğunu anımsıyorum. Kitabın adını da, o uzun antik kenti hatırlayamadığım için bulamadım. İlla antik kent demiyorum. Kitapta pek çok ören yeri ismi geçiyordu. Umarım hatırlayan biri çıkar.

 
Yazarı türk müydü? Kitap kategorik olarak mizah kitabı mıydı?


  • pardonan  (24.07.16 19:18:49) 
Yazar türk'tü. 80 darbesi olaylarından muzdarip olmuş, sanırım eski solcu bir adam.

Kitap kategorik olarak mizah kitabıydı. Adam da mizah dergilerinde çalışmış, eskilerden biriydi.

@advocatusdiaboli o listeye baktım. yıllardır çeşitli zamanlarda aklıma gelir ve çeşitli antik kent isimleri ile ararım. Çeşitli kelimeleri yazdım. Ama kitabında adını tam hatırlamasam da bu antalya muğla vs, gezintileri yaptığını hatırlıyorum adamın. kitapta istanbul'da geçen hikayeler de vardı. Dediğim gibi kitabın teması dağ bayır gezen bir adamın ömründen anılardı.
  • harry tuttle  (24.07.16 19:23:24 ~ 19:30:14) 
Halikarnas Balıkçısından Mavi Sürgün olabilir mi? Saydığınız şeyler benziyor sanırım.


  • saygilarefendim  (25.07.16 01:03:53) 
Hayır. Kitap o değil maalesef. Bu arada Oğuz Aral kitabı da değildi. Çünkü o bilindik biri. Bu kitabın yazarı hatırladığım kadarıyla öyle tamamen mizah dergilerinde de çalışmamış hayatı boyunca. Farklı şeyler denemeiş, dediğim gibi 80'de başı dertlere girmiş. Ama öyle güzel bir kitaptı ki, adını not aldığım not defterimi bulamadığım için kederliyim.


  • harry tuttle  (25.07.16 20:59:24) 
mina urgan değildir heralde demi, mizah değil çünkü o.


  • for day to break  (25.07.16 21:10:35) 
Mina Urgan da değil. Zaten kadın da değil. Ayrıca kesinlikle mizah kategorisinden bir kitap.


  • harry tuttle  (25.07.16 21:14:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.