[]

veliden yeşil pasaport ile yurtdışına çıkmak ACİL

merhaba arkadaşlar, kız arkadaşımla ağustosta sziget için budapeşteye gideceğiz. Annesinden dolayı yeşil pasaportu mevcut fakat annesi çalıştığı hastaneden ayrıldı. Ayrıca hastane ankarada ve kendisi şu an istanbul'da yaşıyor. Kız arkadaşım öğrenci ve bu sene bitiyor öğrenciliği, yurtdışına çıkışta yeşil pasaportu ile öğrenci belgesini götürürse sorun yaşar mıyız? ya da ne yapabiliriz acaba?




 
şu anki uygulamaya göre sadece annesinin kurumundan yurtdışına çıkmasında sakınca olmadığına dair bir yazı alması gerekiyor. diğerlerini havalimanındaki vize ihlal ofisinde sistem üzerinden kontrol ediyorlar.

ağustosa kadar değişiklik olabilir ama..
  • nrmnm  (24.07.16 14:19:07 ~ 14:19:27) 
kurumdan belge almak dışında bi yolu yok mudur?


  • renkli hayalet  (24.07.16 14:42:31) 
Her şekilde kurumdan yazı almanız gerekiyor, ancak siz zaten annesinin kurumdan ayrıldığını söylemişsiniz. Ne şekilde ayrıldı bilmiyorum ama, eğer çalışmıyorsa ve emekli olmadıysa zaten kız arkadaşınız o yeşil pasaportu kullanamaz. Eğer emekli olduysa, bunu bildiren belge ile yurtdışına çıkmanızda sorun olmaz


  • tss  (24.07.16 14:46:13) 
şirketten istifa etti diye biliyorum, ama bu durumda ne diyecek belge olarak?


  • renkli hayalet  (24.07.16 14:56:30) 
@nrmnm istifa ettiyse çıkamayabilir, özlük haklarını kaybettiyse otomatik olarak pasaport hakkını da kaybeder.

şirket mi ? yanlışınız var, şirketse zaten yeşil pasaport alamaz, devlet hastanesi olması gerek
  • tss  (24.07.16 14:56:32 ~ 14:57:15) 
evet, devlet hastanesi düzeltiyorum.


  • renkli hayalet  (24.07.16 15:00:38) 
@tss haklı ama o dereceye gelmiş birinin özlük haklarını yakmış olduğunu sanmam.

@renkli hayalet, annesi ankara'daki hastanenin özlük/sicil birimini arayıp detayları öğrensin. eğer bir problem yoksa sadece pasaportla geçebilecek kız arkadaşın. evrağa ihtiyaç yok, vize ihlal ofisinde sistem sorgulaması yapılacak sadece..
  • nrmnm  (24.07.16 15:20:06 ~ 15:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.