[]

Yorum yapılması doğru mu bilmiyorum; ama...?

Şimdi haberlerde gördüm, Kemal Ekşi adlı gencecik bir arkadaş bu darbe olayları esnasında ölmüş.

babası ile olan bir röportajı izliyordum:

+muhabir
-baba

+şehadet haberini aldığınızda ne hissettiniz,ne düşündünüz?
-valla benim yüreğim soğudu şehadet haberini duyunca, barda pavyonda da ölebilirdi, başka türlü de ölebilirdi, bir hastalık olur öyle ölebilirdi.

bu bakış açısını şehitlik mertebesi adı altında din nasıl empoze edebiliyor anlamıyorum, baba olan o, çocuk onun çocuğu, yorum yapılması uygun mu bilmiyorum; ama şehitlik nasıl bu kadar normalleşebilir. kaç yaşına kadar büyüttüğün oğlun sonuçta.

açıkçası ben ölsem, arkamdan ailem böyle dese ve bir şekilde söylediklerini duyuyor olsam çok üzülürdüm:(

 
işte bunlara çomar, akılsız falan deyince biz suçlu oluyoruz, "ama çocuğunu kaybetmiş" diye yaptıkları her saçmalığı mazur görmemiz bekleniyor. çocuğa da yazık. bu kafadaki zehirli ebeveynler tarafından yetiştirildikleri zaman bu şekilde ölüyorlar zaten genelde çünkü öğrendikleri, kendilerine verilen şey bu. ölmeye programlı olarak, birey olma kabiliyetinden yoksun şekilde yetiştiriliyorlar.


  • der meister  (24.07.16 13:51:08) 
Bu adamlar salaklar ve ölmeleri zerre kadar umrumda değil. Mavi marmara'da o kadar insan öldü, kaç sene sonra çıkıp "bana mı sordunuz" dedi Erdoğan. Bunların da yarın sonu aynı olacak.


  • doxanikee  (24.07.16 13:54:52) 
Ya sen ne diyosun geçen demokrasi mitingi mi demokrasi nöbeti mi onda kadinin teki elinde bebegiyle televizyona çıktı bu da vatana feda olsun dedi.bebek ya daha meme emiyor yani.. bir anne nasil bebegi icin bunlari dusunebilir aklim almadi.bu bence başka bir sey.Kanimiz dondu ya yemin ederim. Gözleri dönmüş, Sağlıklı dusunemiyorlar.


  • benoyledemekistemedim  (24.07.16 14:15:38) 
Yani sizler hic yakin birinin ölüm acisini hissettiniz mi bilemiyorum ama boyle durumlarda allah a siginir insanlar ve yureklerine bir nrbze su serpecej sey e sarilirlar. Inandiginiz bir deger neticesinde ölmek en azindan pisi pisine öldü den kolaydir ve ben bunu garipsemiyorum. Yakinlarimda acilar yasadigimda hep tutunacak bir sey aradim. Kader kavramina sarildim, icimdeki aciyi sogutur gibi yapip dunya ya ayak uydurmaya calistim. Inancla alakali meseleye onlar gibi bakmadiginiz icin onemini anlamayabilirsiniz. Bu inanca sahip oldugu icin o baba ya comar diyen zihniyeti kiniyorum ve aciyorum. Cidden yazik. Biraz anlayışlı olmakta fayda car arkadaslar. Anliyorum sizlere bu garip gelebilir. Her sey ortada cocugum feda olsun demek abes, akil mantik disi hatta. Bunca yillik kendi kani cani evladi. Ama din bilgisi belli bir duzeyde bir insan icin sehit olmasi onemli. Benim yavrum sehit ve sehitlik mertebesi de islamda onemli. Size yanlis gelse de ulkesini savunurken ölmüş, bunu boyle gorulmemesi.icin ne sebep var.siyaset yapmaya baslamak olur otesi. Bunu garipsemeyin. Acisina, inancina,degerlerine,bagliliklarina saygi duyun. Savundugu bir deger ugruna olmesine ses cikarmatin bence.
Bunu dinle bagdastirmasaniz bile empti yapip savundugu degerler icin.ölen baska baska bisuuru insani akliniza getirin ya da yakininizi.sizde dersiniz en azindan bu yolda öldü diye.
Boyle iste...
Anne baba evlat acisi zor seyler, elestirmeyin, kinamayin.
  • halboyle  (24.07.16 14:44:13) 
yıllardır düşünüyorum ben de bunu. adamın oğlu ölüyor ve "bir oğlum daha olsa onu da veririm" diyor. vatan evlattan daha önemli değil bana kalırsa. bunların eğitimsizlikten olduğunu düşünüyorum. sabah akşam şehitlik diye yıkanan bir beyin kalkıp tabii ki böyle saçma cümleler kuracak. acısından sığınıyor demek de cahilliğin üzerini örtmek bence. yakınım öldüğünde "allahın emri/kader" gibi şeylere sığınmadan, şimdi hiçbir şey hissetmediğini ve onun için bir problem olmadığını düşünerek, artık canının daha fazla yanmayacağını bilerek avutuyorum kendimi. ve evet, ailem arkamdan böyle şeyler söyleseydi gerçekten kahrolurdum.


  • ruhen hastayim ben  (24.07.16 14:54:40) 
"halboyle" haklı.

İnandığı kutsal bir değer uğruna ölen kimse için ses çıkarmamak gerekiyor, zira ailesi memnun, devlet memnun, toplum memnun, ölenin zaten ne olduğundan haberi yok, bizim oturup da kafa yormamız saçma olur.
  • soso  (24.07.16 15:01:52 ~ 15:02:40) 
Memlekette boktan giden bir ton şey bu zihniyette düşünenlerin eseri. O yüzden evet adama laf etmek bana kaldı.. Yaşama hakkı kutsal falan değil bence.. Ölmemi isteyebilirsin tabii ki; sıkıntı değil. Kimseye akpli diyip da saydırmadım ayrıca..


  • mirandaiam  (24.07.16 15:12:57 ~ 15:19:59) 
Bunca kavga dövüş cevapları arasında açıklama yapma gereği duydum.
Sorum ölen çocuğa veyahut babasına değildi, sorum şehitliğin nasıl bu denli empoze edildiğiydi.
Dehşet şeyler yaşadık hala akpli veya değil, çomar falan gibi laflarla birbirinizi yiyorsunuz, yazıklar olsun..
Beddua edip umarım hepiniz yaşarsınız diyenler bile var harbiden yazıklar olsun

Babanın acısı ya da savunma mekanizması tartışılmaz acı her türlü acıdır. Tartışacaksak oluşan bilinç üzerine tartışalım dedim; ama yok böyle platformlarda dahi böyle anlayışsız girdiler görünce umudum iyice kırılıyor, sözüm herkese diil, bilen biliyor...
  • body electric  (24.07.16 16:01:40) 
Bu insanlar devlet nedir, milliyetcilik nedir, devlet nasil olusmustur, sinirlar nasil cizilmistir, devletler neden birbirinden nefret eder? Bu sorularin cevabini bilmedikleri icin bu kadar rahat olume kosabiliyorlar.


  • yons  (24.07.16 16:04:30) 
Sosyal, ekonomik yaşam, yaşam tarzı, aile, değer yargıları, kişinin aldığı eğitimle ilgili bir durum. Kendim üzerinden düşünüyorum da; çocuğumu nasıl kaybedersem daha az üzülebilirim diye. İnsanların hayatını kurtarırsa, onurunu korumak için hayatından vazgeçerse, röntgen gibi bir cihaz bulup da kanserden ölürse... Buna benzer şeylerden hayatını kaybederse onunla gurur duyarım içim de bi nebze olsun soğumuş olur. Hepten iyi ki ölmüş diyemem ama gurur da duyarım. Şehitlik de bazı insanlarda aynı etkiyi yapıyor. Şehit=onurumuzu kurtaran kişi. Ölen ve gurur duyulan kişi canlı bomba değilse benim için bir adamın evladının acısını bu şekilde dindirmesinde bir sakınca yok.


  • petekpare  (24.07.16 16:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.