[]

kredi kartı dolandırıcılığı, aynısı başına gelen var mı ?

babamın kredi kartından baya bi işlem yapılmış. alışveriş yaptığı siteleri saydı, sıkıntılı bir tane yok, nasıl olmuş olabilir sizce başka türlü, keylogger falan da ihtimal vermiyorum pek ben ama... provizyonda bekliyor tüm işlemler, bankayı arıyoruz standart prosedürü papağan gibi söylüyorlar, karşı taraf faturalandırırsa çıkarmış provizyondan normale geçermiş, o zaman sen iptal et provizyonda beklerken diyorum olmaz dilekçe vermeniz gerek diyor. yahu sizin bi protokolünüz yok mu bunu şüpheli işlem olarak işaretle diyorum, yok olmaz diyor.

neyse, şimdi biz dilekçe yazıcaz ama merak ettim başına daha önce gelen var mı, nasıl bir yol izledi, bu kredi kartı bilgileri kime nerden nasıl sızmış olabilir... fikirlerinizi söylerseniz sevirinim.

teşekkürler.

 
banka hangi banka?


  • basond  (24.07.16 13:22:10) 
Hangi banka bu? Kartini aninda iptal etmediler mi?


  • robokot  (24.07.16 13:28:29) 
banka yapıkredi. biz iş işten geçtikten sonra farkına vardık iptal ettiler. ama provizyonda duruyormuş onlar muhasebelendirmezse ancak iptal olurmuş bi ton şey dediler v veya dilekçe yazarmışız banka iletişime geçermiş oralarla.

@acemi: çekimlerin açıklamasında geçen yerleri aratıyorum internette bi şey çıkmıyor, saçma sapan isimler, fraud için olduğu belli gibi zaten.
  • herbivor  (24.07.16 13:51:16) 
O zaman sanirim demek istedikleri para henuz cekilmemis karttan. Eger olur da cekilirse chargeback yaptirip paranizi geri alabilirsiniz bu kredi kartlarinin verdigi bir guvencedir. Tabii onden provizyon asamasinda bloklama oluyor mu oluyorsa niye yapmiyorlar onu bilmiyorum...


  • robokot  (24.07.16 14:10:21) 
daha provizyondayken niye chargeback yapamıyorlar ben de anlamadım. ama emin misiniz ekstreye veya güncel işlemlere düşse dahi chargeback güvencesi var mı ?


  • herbivor  (24.07.16 14:16:43) 
Evet ekstreye dusse bile 3 (veya 6 tam hatirlamiyorum) aya kadar chargeback yapabiliyor olmaniz lazim. Ancak bankaci degilim yine de garanti bilgiyi almakta yarar var daha emin bir agizdan.


  • robokot  (24.07.16 14:33:24) 
Çok teşekkür ederim robokot.


  • herbivor  (24.07.16 19:12:31) 
dün akşam başıma gelen olaydır. hatta şöyle bir tane resim ekleyeyim herkes görsün.
(git: i.hizliresim.com )

şimdi gelelim olaya. birincisi benim normal şartlar altında çok fazla kullandığım bir kart değildir, üniversite zamanında gaza gelip aldığım playcard. ikincisi ben normal şartlar altında bu kart ile çok fazla alışveriş yapan biri değilimdir, eğer bir ihtiyacım varsa ailemdeki diğer kullanan bireylerin büyük limiti olan kartlardan alışveriş yaparım. bilgisayarımda logger vb. gibi bir şeyin bulunmasına imkan yok çünkü bu tarz konularda hakikaten paranoyak olduğumdan dolayı eğer uzun süredir format atmadıysam (ki uzun süreden kastım 1-2 ay falan) veya yeni format atmış olsam bile sistemde en ufak bir değişiklik hissetsem bile formatı basarım hiç acımam. bu arada formatı attığım iso microsoft tarafından sağlanan orijinal bir iso dosyası ve lisanslı orijinal ürün. bilgisayarımın içerisindeki tüm programlar da lisanslıdır. öyle porno veya saçma sapan warez sitelerinde takılan bir tipte değilimdir ama nasıl olduysa artık bir şekilde bilgilerime ulaşmışlar. bu kartı post cihazında sadece bir defa kullandım ki o da büyük bir marketteydi. onun haricinde son 2-3 aydır internetten sipariş ettiğim eften püften birkaç şey için yaklaşık 190 liralık bir limit kullanmıştım.

bu mesaj bana ulaştıktan 2 saat sonra görmemle bankayı aramam bir oldu ve kartı kapattırıp yeniden yönlendirme yapılmaması üzerine talimat verdim. eğer bankanın veritabanına ulaşıp 3D secure olmayan kartları bulmadılarsa diğer şekilde benim kartımın bilgilerine ulaşabilecekleri veya kopyalayabilecekleri bir yöntem maalesef bulunmamakta. şimdi yazıyı okudum ve aynı şekilde yapıkredi olduğunu görünce dikkatimi çekti. sanırım yapıkredinin kendi sistemindeki büyük bir zafiyetten ötürü millet mağdur ediliyor.

konuyu açan ve soruyu soran arkadaşa geçmiş olsun ama yazdığınız dilekçe vs. sonucunda öncelikle o parayı ödemeye mecbur edeceklerdir. paranızı uzak bir tarihte verirler ama öncesinde size o parayı ödetirler sanıyorum.
  • entropee  (25.07.16 02:25:51) 
@acemi o halde hepsiburada.com dan aldılar çünkü en son hepsiburada.com'dan traş makinesi ve birkaç ıvır zıvır siparişi vermiştim


  • entropee  (25.07.16 03:19:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.