[]

şarap ne kadar ve ne ile içilir?

Selam şarapci kardesler,
Ustunuze afiyet bir şişe şarap hediye ettiler sahsima, daha once sagda solda birkac kez icmisligim vardi ama sise almamistim hic,
Soru su
Rakidir viskidir votkadir ne kadar icilecegini bilirim de bu sarap arkadastan ne kadar icilir? Bir kadeh mi, yoksa hepsini diksen de bisey olmaz mi, uzerinde %11,5 alkol yaziyor, cok degil mi bu, bizim tuborg kirmizi bile %7 yahu??
Yani sorunun kisasi 70 lik sisenin ne kadarini icmeli hafif cakirlik icin? Ne kadari 2-3 biraya, 2 duble rakiya, 2 tek viskiye denktir
Ve son olarak yaninda ne gider bu ahunun

 
1 kadeh şarap 1 tek rakıya veya 1 biraya denktir. Şayet kırmızı ise kırmızı etle veya atıştırmalık olarak çerezle ya da peynirle iyi gittiği söylenir. Benim şarap sonrası kan şekerim mi düşüyor nedir canım çok eti browni istiyor.


  • dahayeniymis  (24.07.16 12:03:06) 
1 KADEH RAKIYLA ŞARAP DENK DEMİŞ ARKADAŞ AMA BÜNYEYE GÖRE HERHALDE Kİ 2 KADER RAKIYLA OLDUĞUM SARHOŞLUĞU 1 ŞİŞE ŞARAPTA OLMADIM ANCA ÇAKIR KEYF OLDUM
PARDON CAPS

  • neira  (24.07.16 12:04:52 ~ 12:04:59) 
yanında sadece peynir tabağıyla tüketebilirsin. et yemekleriyle de güzel bir ikili oluşturur. tek başına da fena değil. sonuç olarak çok fazla alternatifin var. bir de ben 1 şişeyi içersem 2 duble rakı içmiş kıvamına geliyorum anca...


  • benim de soyleyeceklerim var  (24.07.16 12:05:40) 
kırmızıysa et yemekleri haricinde kaliteli peynir ve tatlı-ekşi reçellerle güzel olur. bi de ben bitter çikolatayla birlikte de içiyorum.


  • ambrosia  (24.07.16 12:08:30) 
Caps lock acik kalmis kardes:D

Promil ile bu bana yaramadi yea demeyi ayni sey zanneden insanlari gorduk.

Standart olculer vardir ilk arkadas dogru demis. Google it.

Icme suresi ve mide durumu onemli. Yarim siseye kalkamadigim oldu sarapta fakat 3-4 viski veya 5 biraya ayni seviyeye anca geldigim de. Bir sure icmeyince bir bira bile hissettirir bazen. Cok degisken bu durum.

Iki kadef ki sisenin yarisindan azi belki yeterli olacaktir. Ama sarap yavas etki edip aniden vuruyor dikkatli gitmeli.

Peynir, ufak atistirmalik mezeler, findik badem falan da olur.
  • bir ileti paylastim  (24.07.16 12:18:33) 
bir ileti paylastim +1 şarap başta pek hissettirmez sonradan çok içildiyse çarpar ancak alkol konularında kilo da önemli. iki kadeh iki bira diye düşününebilir ama daha az sanırım.


  • konar konmaz omer konur  (24.07.16 13:12:40) 
unutmadan:
kırmızı şarabı içmeden yarım saat, beyazı 2-3 saat buzdolabında soğutun. oda sıcaklığında şarap hiç tat vermez. (bu mevsimde)... tercihen kadehleri de buzlukta 5 dk sogutursanız çok cillop olur. 35 derece şarabı içip de "sıcak bira bile daha iyi ya" demeyin sonra, yanlış olur :)

ayrıca, sert içkilerin aksine şarap da aynı bira gibi açıldıktan kısa süre içinde tüketilirse tadı güzel olur. bira kadar olmasa da 1 gün geçmiş şarabın tadı değişir (tıpası kapalı olacak elbette ama ona rağmen)

ana soruya cevap: 2-3 farklı peynir çeşidi ve kuru et ( www.sanalmarket.com.tr )

genelde bir çift sevgili (veya evli çift) ideal ormantik bir gecede 1 şişe bitirir. yaşlar 29'dan uffak ise adam başı bir şişe içilmesi de şaşırtıcı olmaz.
  • 507  (24.07.16 15:17:33 ~ 15:20:28) 
her sarabin, her sarap turunun uygun bir icilis derecesi, neyin yaninda iyi gittigi farklidir. yillanmis peynirlerle giden kirmizi sarap vardir, etle gideni vardir. sadece yemeklerin icine katmak icin uretilen saraplar da vardir. sunla iyi gider, bunla iyi gider diye tavsiye vermek buradan yanlis, once hangi sarap oldugunu gormek lazim.


  • ubi dubium ibi libertas  (24.07.16 15:25:17) 
1 kadeh şarap ile rakı nasıl aynı yahu? O %12 alkol tüm şişe için yazılan değer değil mi? Kadeh başına vurunca çok düşük bir alkol oranı çıkıyor. 1 şişe şarap ortalama 2 - 2.5 şişe biraya tekabül ediyor diye biliyorum.

Rakının alkol oranı ise %45 - %50 civarında.
  • materyalist imam  (24.07.16 18:17:01) 
www.alkoltedavisi.info.tr

Ayrıca seyreliyor ya rakı hani üstüne su koyunca
  • dahayeniymis  (24.07.16 19:05:14 ~ 19:07:08) 
Bir kadeh şarap 120ml. Alkol oranı %10 diyelim

120x%10= 12 Bu bir kadeh şaraptaki alkol miktarı

Bir tek rakı 30 ml. Alkol oranı %40 diyelim

30x%40=12 bu bir tel rakıdaki alkol miktarı.

Niye inat ediyorsanız hala...

Bonus soru: bir kilo pamuk mu daha ağır bir kilo demir mi?
  • bir ileti paylastim  (24.07.16 19:07:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.