[]

duyuru'da böbrek aramak?

şu duyuruda yazar ne demeye çalışmış, fikirleri alayım? gördüğümde benim ilk aklıma gelen "organ ticareti de mi yapılıyor artık burada" oldu.




 
muhtemelen birine yardımcı olmak istemiş. acelece yazmış. ''pamukkakle'' yazmasından onu çıkardım. belki trombosit, belki kan ihtiyacı, eyyorlamış yani, benim fikrim. modların da 0 rh (+) yı görünce yukarı çekip sabit tuttuğunu düşünüyorum. öyle bir dünya yok yani..


  • kaybeden adam  (24.07.16 03:48:41) 
'olen yakinlari/tanidiklari icinde organ nakli icin uygun birileri var mi? varsa organ nakli yaptirmayi dusunuyorlar mi?' diye sormus olabilir ama onda da sira vs var benim bildigim kadariyla. tam anlam veremedim. insanlar caresizlikten mantikli seyler yapamiyor olabilir.


  • fraise  (24.07.16 03:49:41) 
Sozlukte de kalp arabiyordu 1-2 ay once


  • la noix  (24.07.16 07:33:01 ~ 07:33:51) 
Parayla mi aliyor acaba yoksa öldürüp mü?


  • ykyt  (24.07.16 08:53:56) 
Amerika'da küçük yerlerde böbrek hastası acil bir durumdaysa ve sıra çoksa, uyan başka bir böbrek bulunamamışsa kağıtlara ilan bastırıp komşulara ya da mahalledeki insanlara 'Böbrek arıyoruz. Lütfen şu komşunuz için gidin ve dokularınızın uyup uymadığını test ettirin' diye ilan bastırıyorlar. Tırsıp test ettirmezsen 'Ya böbrek giderse, ameliyat olmak zorunda kalırsam' diye, bencilden öte 'Komşusunun ölmesine razı, katil' damgasını yapıştırıyorlar. 'Sonuçta böbrek iki tane, birini versen diğerinin hayatı kurtulur ve sen de yaşarsın' gözü ile bakıyorlar. Bir de sıra varsa ama sen gidip 'Şu hastaya bağışlamak istiyorum' dersen, o hastaya gidiyor.

Ben buralarda ilk defa böyle bir durumu görüyorum. Bizde böyle bir kültür yok. Benim aklıma gelen kendimizi test ettirmemizi istediğiydi veya gönüllü aradığıydı. fraise'in dediğini okuyunca, o da mantıklı geldi. Kişi çaresizlikle ve üzüntüyle yazıp açıklamaya yapmayı o an düşünememiş olabilir.
  • aychovsky  (24.07.16 09:36:15 ~ 09:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.