[]

ne yapmalıyım sizce?

ben yazı yazmayı çok seven biriyim.

ne yapayım diye düşünürken uzmankirala diye bir site buldum, metin yazarı arayan insanlar var. hemen birkaçına başvurayım dedim.

bir tanesi onedio tarzı bir şeyler yapmaya çalışan bir sosyal içerik sitesi gibi, haber de yayınlıyor ve haberleri yandaş medya tarzında. zaten 3 gündür cevap da vermiyorlar mail'lerime.

diğerine şimdi başvurdum, teknoloji sitesiymiş ki daha önce birkaç kere yazmıştım böyle sitelerde.

ama benim ingilizcem çok iyi değil. yine çeviriyorum ama çok zorlanarak. teknoloji haberleri malum genelde çeviri oluyor, oysa ben kaba özelliklerle yorumlamak istiyorum.

neyse çok dağıtıyorum.

yazma aşkımı böyle sakinleştireyim diyorum ama yol bulamıyorum. bu adamlar bana dönüş yapmıyor, kendi kendime günlük yazıyorum ama sadece ben okuyunca da tatmin olmuyorum.

ne yapayım dersiniz?

 
blog?


  • bohr atom modeli  (23.07.16 23:37:41) 
ben daha önce de düşündüm aslında. logosunu hazırladım, temasını seçtim.. üstelik logoya günlerce öylesine uğraştım ki, anlatamam. keza tema seçimi de aynı şekilde. ama sonra vazgeçtim.

kim okuyacak ki dedim?

seo falan ayarla diyorlar, yoksa google'da çıkmıyormuş. bir anda hepsi gözümde büyüdü, büyüdü.. işte öyle vazgeçtim. sonra dedim tek ben okusam da olur, sonra tekrar vazgeçtim..

istedim ki, kafama esen her şeyi böyle köşe yazısı gibi yorumlayayım kendimce. teknolojiye bayılıyorum, onu yorumlayayım mesela. siyasi meseleleri vs.

hatta bir ara bir arkadaşım; 'akp'yi öven şeyler yaz, öyle bir blog aç, sonra yeni şafak'a gönder, seni yazar yaparlar' diye şakayla karışık bir şey söyledi. ciddi ciddi bunu bile düşündüm yani.. sonra çok saçma deyip onu da iptal ettim. sanırım tek doğru karar buydu. :)

şu an sayfalarca yazmak istiyorum nedensizce. sanki bir dergi, gazete şu an bana bir yer verse, tüm sayfalarını dolduracak gibi hissediyorum kendimi. manyak mıyım neyim?
  • tosiba  (23.07.16 23:47:36) 
seo vs. işleri prof işler için, para kazanınca yaparsın, sen şimdi başla yazmaya okuyucu çevresi gelir zamanla zaten.


  • selam  (24.07.16 00:02:28) 
seo olmayınca çıkmıyor diyorlar google'da. öyleyse nasıl çevre gelecek ki?

@selam
  • tosiba  (24.07.16 00:11:57) 
aslında blogunuzu okuyacak birilerini bulmak o kadar da zor değil. wordpress kullanıyorum, kendi ilgi alanlarıma uygun yazılar bulunan blogları takip edince benim blogum da takip edildi. çok iyi yazan insanları okuyabildiğim gibi yeni bilgiler de ediniyorum, benim yazdıklarım okundukça da yazma isteğim artıyor.


  • vacigok  (24.07.16 11:00:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.