[]

izmir karşıyakadaki arkadaşlar, istanbul karadeniz arası yöne doğru gökyüz

gökyüzüne bakar mısınız?
annemle beraber gördük, yüzlerce belki 300 tane uçak aşırı yüksekten yıldızdan daha kücük şekilde ucuyorlar...

bir bakar mısınız siz de görüyor musunuz?

 
arkadaşlar bu mesaj trol değil, gerçekten gözümle gördüm ne olduğunu bilmiyorum bizden başka gören var mı onu bilmek istiyorum sadece.


  • sahipsiz  (23.07.16 22:22:06) 
arkadaşlar gören olmadı herhalde zaten coktan ilerlemişlerdir.
siliyorum başlığı. ne olduğu konusunda hiç bir fikrim yok sadece ülkenin kaos durumundan ötürü tırstım. belki grup halinde yolcu uçağı götürüyorlardır bir yere

  • sahipsiz  (23.07.16 22:33:36) 
dilek balonları?


  • shadowcat  (23.07.16 22:34:38) 
@shadowcat, nizami bir şekilde ışıkları yanıp sönüyordu, aşırı yüksekten giden uçaklar gibi hatta daha da ilginci, o sırada epey alcaktan yolcu ucagı geçti bilyiorsun izmir üstünde alçalıyorlar. yani dilek balonunun o kadar yüksekte olma olasılığı yok. yani nerden baksan 30bin fit vardır yükseklik, aşırı ufaklardı ve alttan yolcu ucagı geciyordu.


  • sahipsiz  (23.07.16 22:37:04) 
Ayvalik temiz haci kontrol ettim simdi


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (23.07.16 22:38:26) 
@kırmızıgözlağaçkurbağaşeysi
bölge tarif etmemişim, baktığımda güneybatı istikametinden kuzeydoğuya doğru gidiyorlardı, yani istanbul trabzon arası, rusya tarafı gibi.
yemin edermi gözümle gördüm
  • sahipsiz  (23.07.16 22:39:07) 
karşıyakadayım hiçbi şey göremedim


  • nice tnetennba  (23.07.16 22:43:24) 
arkadaşlar olayı size izah edeyim tam olarak. kesinlikle trol mesajı değil, ne olduğunu bilmiyorum bekli bir ülke toplu halde ucak almıstır onları iade ediyorlardır ülkeye ucuyordur hiç bir fikrim yok. olayı tam olarak anlatıyorum.

annem cagırdı, balkona cıktım, balkon güney, batı ve kuzey cephesine bakıyor. evin konumu itibariyle, güneydeki teleferik dağı tarafı kuzeydeki yamanlar dağı tarafı açık görünüyor ve batı tarafı da açık.


annem panikli biridir, panikle gökyüzünü gösterip "yıldızlara baksana ilerliyorlar" dedi. baktım fakat ilerleme görmedim, anne ne saçmalıyosun ya yerinde duruyo yıldızlar ded. oğlum iyi bak dedi, dikkatli bakınca, bahsettigi şeylerin her zaman görünen yıldızlardan cok daha kücük olduğunu güney batıdan kuzeydoğuya doğru grup halinde ilerlediğini ve ışıklarının düzenli yanıp söndüğünü gördüm. nedenini bilmiyorum epey korktum.

aşırı yüksekteydiler cünkü cok iyi odaklanmadan göremedim. dilek balonu olabileceğini düsündüm ancak istanbul tarafından gelip gaziemire doğru alçalan bir uçak vardı dolayısıyla dilek balonu bir ucaktan daha yüksek olamayacağı için olma şansı yok.
ayrıca düzenli uçluyorlardı ve ışıkları düzenli olarak ynaıp sönüyordu saniyede bir gibi.

bir süre izledim, tanıdıkları aradık. yeşilyurtta oturan bir arkadaşım da gördüğünü söyledi.

başka gören kimse olmadı. ben de birz izledikten sonra buraya gelipo yazdım ancak üzerniden epey vakit geçtiği için ilerleyip gözden kayboldular.
flightradara baktım ve orada göremedim.


şuan belki kütahya afyon eskisehir tarafındaki arkadaşlar karadeniz yönüne doğru bakarsa belki görme ihtimalleri vardır.

gözlerimiz yalan söyleyecek değil....
sivil ucaktır belki hçi bir fikrim yok ne olduğuna dair. ama gözümüzle gördük.
  • sahipsiz  (23.07.16 22:47:37) 
1. sivil uçaklar gösteri filosu gibi yakın düzende grup halinde uçmaz.
2. perseid meteor yağmurunu görmüş olmayın sakın? www.hurriyet.com.tr

  • kobuzchu kiz  (23.07.16 22:50:21) 
flightradar24.com a baktım her yer uçak. seninkileri ayırt edemedim.


  • ykyt  (23.07.16 22:51:04) 
@kobuzchu kız hayır meteor olmadığına eminim, ışıkları yanıp sönüyordu diyorum bir uçağın giderken ışığı nasıl yanıp söner? aynı öyle ve oldukca yavaş ilerliyorlardı. yani aşırı yüksekte oldukları için bizim perspektifimize göre oldukca ağır.
3-4 dakika boyunca görüşümüzden cıkmadan ilerlediler ve devam ettiler.

  • sahipsiz  (23.07.16 22:51:29) 
@ykyt flightradar a ben de baktım, görünmüyordu, o şekilde düzenli sürü halinde ucan bir grup görmen lazım nerden baksan 2** 300 tane vardı


  • sahipsiz  (23.07.16 22:51:58) 
biz de zamanında gece halı sahadan dönüyorduk; önümüzde otlanan koyunları uzaylılara benzetmiştik, hatta uzaylılar her yeri istila ediyor diye kaçışmıştık, o son votka enerjiyi içmeyecektik..

izmirdeyim gökyüzü o kadar sessiz ki, hatta yıldızlar bile küsmüş bana..
  • redeath  (23.07.16 22:57:24) 
o zaman undefined flying object. "23 temmuz İzmir'de ufo" diye arattım, ne yapayım. Seferihisar'da biri öğlen fotoğraf çekmiş ama tek bir tane ufo.


  • shadowcat  (23.07.16 22:58:08) 
arkadaşlar bu olay olalı neredeyse 45 dakika geçti artık görme şansınız yok zaten. saatlere bir bakın. olan oldu. bir arkadaşım daha gördü yesilyurtta oturan.


  • sahipsiz  (23.07.16 22:58:19) 
Bir video veya foto çekmek aklınıza gelmedi mi? Yanlış anlamayın trollsünüz vs demiyorum merak ettim.


  • ihanet kac kisilik  (23.07.16 23:01:00) 
@ihanet kac kisilik düsündüm ama ben profesyonel makinaya sahip değilim, elimdeki telefonla fotoğraf ceksem gökyüzündeki yıldızlar dahi görünmez ki bahsettigim ucaklar cok cok daha kücüktü


  • sahipsiz  (23.07.16 23:07:42) 
yahu dilek balonunun gece vakti kaç metrede olacağını nereden tahmin edebilirsin? sana biraz uzaktır sen onu binlerce feet yukarıda sanırsın.


  • bohr atom modeli  (23.07.16 23:31:23) 
Icinde elektronik kirmizi yesil yanar soner isiklari olan balon onlar.bayram haftasi izmirdeydim.bostanlida yayildigimiz bi aksam salmislardi.dugunlerde saliyolar onlari.


  • delicevat  (23.07.16 23:31:42) 
ışıklar sadece beyazdı ve düzenli yanıp sönüyordu, elektrikli olduğu bariz belli.
ikincisi de diyorum ki bu gördüğümüz sürünün altından uçak geçiyordu. dilek balonu uçakların üstündeki irtifaya kadar çıkamaz. söner düşer zaten.
ve dilek balonları turuncu olur. beyaz ışık yakıp söndürerek düzenli sürü halinde ve cok yüksekte ucan ucagların görsel algıdaki hzı şeklind eilerlemez.
  • sahipsiz  (23.07.16 23:49:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.