[]

Cam - alüminyum - çelik şişe

2 yıldır plastik taşımıyorum, kullanmıyorum su için. Dışarda nerdeyse su satn almadım. Gittiğim yerlerde doldurdum cam şişeme bittikçe.

Çeşitli camları denedikten sonra 1 litrelik şişe taşıamya karar verdim bir markanın. Fakat 2 kez kırıldı bu şişe ve o yüzden camı sorgulamaya başladım. otobüste filan da çıkarması zor oluyor, düşecek mi korkusu var (farklı mekanlarda otururken kırdım şişeyi).

Ev içinde kullanım için ideal cam, doldurup odaya bilgisayar başına götürmek için ama dışarısı için aartık isteksizim.

Belki daha küçük taşısam sorun kalmayacak ama yine de kırılma riski var tabi.

Alüminyum ucuz ve hafif ama ona da laf atılıyor zarar açısından.

www.isustainableearth.com

www.banthebottle.net



buralarda. Özellikle 2.sinde.

Decatlnda

www.decathlon.com.tr

30 lira mesela 1.5 litre ve az yer kaplıyor cama göre. Ucuz da çeliğe göre.

yorumlarda zedelenebildiği kolayca yazılmış, bana düşse de bir şey olmaz gibi geldi.

Linklerdeki, alüminyum zararlı olabileceği bilgilerini gözönüne alırsam, çelikten başka alınacak bir şey kalmıyor geriye.


www.decathlon.com.tr

türkiyede de termostan başka çelik şişe bulamadım. Isı yalıtımına ihtiyacım yok.

Fazla da ağır değil. ama pahalı. 0.4 litre 35 lira civarı.


Plastik, bpa free plastik filanla hiç işim olmaz bu arada. Plastik plastiktir. Sürekli yanımda taşıdığım, sürekli içtiğim bir şey bu. Suyu doldurduğum tyerler genelde damacana , pek bir fark yaratmyıor belki ,yine de önlem almak istiyorum.

Alüminyum olayını abartıyor muyum sizce?

Termos da taşımak istemiyorum.

 
Alüminyum ısıyı iyi iletir. Yanınızda taşıdığınız su yaz aylarında çok ısınır. Yalıtım olmadığı sürece alüminyum kullanmak mantıklı değil.


  • dissendium  (23.07.16 19:36:03) 
Çantada taşıyorum. PEk etkilenmiyor. Isınsa da içiyorum aslında. Geçen içtim, susuzluğumu giderdi.

zaten ılık suyun faydalı olduğu söyleniyor.
  • Cursed Chico  (23.07.16 19:43:22) 
cam şişe için kılıf bakabilirsin. örneğin:

www.aliexpress.com

veya kendin dikebilirsin iyi bir kumaştan. veya terziye götürsen kullandığın cam şişenin tam ölçülerinde dikebilir.
  • mr.goodcat  (23.07.16 20:05:41) 
kalın çorap takıyordum bir ara, tam kaplıyordu da bir süre sonra vazgeçmiştim bir şekilde. Ne kadar koryuacağı da mechul düşmelerde. Ama bir süre daha böyle devam edeceğim sanırım cam ve çorapla.


  • Cursed Chico  (23.07.16 20:49:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.