[]

Spor kaynaklı bel ağrısı

Öncelikle pazartesi spor hekiminden randevu aldım, doktora gidicem yani.

Geçen pazartesi 95 kg deadlift yaptım, kendim 60 kiloyum. Yaparken formum gayet iyiydi, belim hiç yamulmadı ve gayet destekliydi. Salıdan itibaren belimde bir ağrı başladı, acı değil de geçmeyen bir hamlık ağrısı gibi. Üstüne başka egzersiz yaptıkça da arttı sanki. Şimdi sorum sizce ne olabilir bu? İkinci sorum bugün koşuya çıksam mı yoksa doktora gidene kadar pek egzersiz yapmasam mı?


 
Anlatımına göre çok ciddi bir şey yok, muhtemelen de basit bir kas ağrısıdır. Ağır bir sakatlık yaşasaydın hareketi yaparken veya yaptıktan çok kısa bir süre sonra acısını hissetmeye başlardın.

Ağırlık arttırdığın için, uzun süredir bel çalışmadığın için olmuş olabilir bu ağrı. Başka egzersizlerle de zorlamışsın belli ki. Koşuya çıkma, birkaç gün dinlen bence geçecektir. zaten doktora da gidecekmişsin, en doğrusunu o söyler o güne kadar bir değişme olmazsa durumunda.
  • reavelyn  (23.07.16 17:25:18 ~ 17:25:39) 
60 kg biri için 95 kg fazla. Bel fıtığı bile olabilir. En iyisi doktora gidene kadar dinlenmek.


  • dissendium  (23.07.16 17:38:01) 
Monitoring this thread.
Ben de barfiks çekerken aynısı oldu. Demek çok zorlamamak lazım.
Benimki bir gün ağrıdı geçti.
  • yirmisantim  (23.07.16 17:40:58) 
Deadlift benim en sevdiğim hareket olsa da, bir insanın kendini kolayca sakatlayabilceği de bir hareket. 95 kiloya kademe kademe geldiysen, yani kafama esti 95 kilo kaldırdım diye bir durum yoksa 60 kiloyken 95 kilo da kaldırabilirsin 150 kilo da. Doğal bir sporcu deadlift'te kendi ağırlığının 3/4 katına kadar kaldırabilir. Onun dışında; Şimdi bu ağrı eğer hareketi yaparken olduysa, o zaman bir sıkıntı vardır. En önemli detay bu. Kendini sakatlamış olabilirsin. Yok eğer antrenman sırasında değil de sonradan başlayan bir ağrıysa muhtemelen kaslara yüklenen gerilim nedeniyle başlayan bir ağrıdır. Biz buna "Gecikmeli kas ağrısı" diyoruz. Bu ağrı antrenmandan 24/72 saat sonra kendisini gösterir 3/4 gün içinde hafifleyerek yok olur. Ben böyle bir şey olduğunu düşünüyorum ama garanti veremem tabii zaten doktora gözükecekmişsin, o daha net bilgilendirir.


  • angelus  (23.07.16 17:49:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.