[]

Yurtdışında kullanmalık banka hesabı nasıl açılır?

Türkiye'den ailemin dolar yatıracağı, benim de yurtdışında o doları çekebileceğim bir banka hesap sistemi var değil mi?
Evetse o hesabı nasıl açıyoruz? Hangi bankadan? Öğrenci olunca ücret alıyorlar mı?

Teşekkür ederim,bilen varsa bilgilenmek isterim.

 
turkish bank nakito kart


  • rodeocu  (23.07.16 00:46:38) 
Peki ben nakito değil de Garanti Bankası'ndaki hesabımı kullansam mesela? O da olur mu? Eğer onu kullanırsam bankaların açık olduğu saatlere dikkat etmem gerekiyor galiba.


  • damba  (23.07.16 00:59:06) 
ben soyle yapiyorum, onlar parayi benim garanti bankasi hesabina yatiriyorlar ben benim yurtdisi bankadaki hesabima swift yapiyorum.
dolar olsun dersen, garanti bankasinin dolar hesabini acarsin olur biter.

  • passionate  (23.07.16 01:35:50) 
Hangisi daha kolaysa onu yapayım? Turkish Bank para yatırınca para alacak annemlerden, diğerlerini de öğreneyim


  • damba  (23.07.16 01:43:19) 
Isbankasi dolar hesabina yatan parayi cekebilmen icin once bize onu tl olarak sat diyor, sonra kartini atm ye takince sana yeniden dolar olarak satiyor. Tekrar tekrar sordum inanmayip denedim cidden boyle. Kuveyt turk dolar hesabindan direk cekebilirsiniz dedi ama denemedim onu


  • fbeyza  (23.07.16 02:13:18) 
ben turkish bank olayini hic duymadim.
garanti bankasi ile swift gonderiyorsun ayni gun geliyor. saat konusunda banka acik olmasi lazim tabii. ben turkiye saati ile gece 12 den sonra yapiyorum ertesi gun aliyorum parayi burdaki hesabima. ucret soyle £1000 gonderirsem garanti 60 tl kesiyor tl hesabindan, yurtdisindaki banka da £6 falan elime £994 geciyor.

  • passionate  (23.07.16 02:13:41) 
Epey para kesiyormuş aslında. Galiba bir hesap açıp dün parayı baştan ona yatırmak mantıklı olan. Eğer çok acil durum olursa ailem Türkiye'den yatırır ben alırım oradan.


  • damba  (23.07.16 02:22:58) 
yurtdisinda istedigin bankadan hesap actir, ailen de o hesabina internet bankaciligiyla para transfer etsin.


  • superfluid  (23.07.16 09:50:18) 
nakito kart; kardeşim erasmus'taydı geçen dönem. ben parayı tl olarak ptt şubesinden herhangi bir ücret vermeden kart numarasına yatırıyordum. o kartla euro olarak çekiyordu. sanırım komisyon olarak yatırılan tutarın yüzde 2 sini alıyordu. öyle can acıtacak bir masrafı yok ve pttden dahi ücretsiz zahmetsiz para yatırıldığı için çok hoşuma gitmişti.


  • rodeocu  (23.07.16 12:15:14 ~ 12:15:40) 
hiç bir masraf olmadan, yurtdışında hesabından para çekme cepteteb'de var sanırsam. bir araştırabilirsin, tam vakıf değilim açıkçası...


  • benim de soyleyeceklerim var  (23.07.16 14:28:42) 
Hicbir masraf diye bisi yok hocam karti taktigin atm nin bankasi KESINLIKLE kesiyor. Amerikada cektigin miktarin yuzde 1 i ve 3 dolar di 2 sene once


  • fbeyza  (23.07.16 16:30:47) 
hicbir masraf oladan yurtdisina para aktarmayi hsbc premier iseniz ve yurtdisi hesabiniz da hsbc ise oluyor. ama parayi internetten aktarmaniz lazim, veya hsbc atmsinden cekmeniz lazim.


  • passionate  (23.07.16 18:24:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.